05. 05. 2021.
Sarajevo: Ruše mural Dejvida Bouvija, najveći na svijetu

Sarajevo: Ruše mural Dejvida Bouvija, najveći na svijetu

Sarajevo: Ruše mural Dejvida Bouvija, najveći na svijetu

Krajem mjeseca maja ove godine u glavnom gradu BiH predstavljen je najveći mural Dejvida Bouvija na svijetu.

Mural je napravljen na lokaciji kampusa Univerziteta u Sarajevu, veličine 13 x 10,5 metara. Lijepa vijest iz Sarajeva munjevito se proširila po cijelom svijetu, međutim danas je stigla informacija koja je zaprepastila sve fanove pjevača.

Naime, najavljeno je rušenje i uklanjanje ruševnih objekata unutar Kampusa Univerziteta u Sarajevo, što znači da će i mural Bouvija biti trajno uklonjen.

Iz “Teama Bowie” Sarajevo su rekli da znaju za Regulacioni plan, te istakli da im je drago što će kompleks biti iskorišten za nešto konkretno, pogotovo u obrazovne svrhe.

Ipak naglasili su da su sve ovo samo najave jer konkretnih rješenja i finansijskih sredstava, prema njihovim saznanjima, još uvijek nema.

“Ovo je i očekivano jer je počela predizborna kampanja, te će se pokušati svaki komad zemlje i asfalta iskoristiti u predizborna obećanja”, rečeno je iz “Team Bowie” Sarajevo.

Ipak, kažu, ukoliko dođe do rušenja oni će se potruditi da se ispoštuje svjetska praksa, tj. kod nadležnih organa će insistirati na premještanju murala na drugu, adekvatnu, lokaciju.

Podsjećamo, djelo je rezultat četveromjesečnog rada grupe entuzijasta koji su na taj način odali počast preminuloj pop ikoni.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender