16. 05. 2021.
Šta sve trudnice preživljavaju

Šta sve trudnice preživljavaju

Šta sve trudnice preživljavaju

Ako trudnoću gledamo sa strane, trudničke muke nisu uopšte zanemarljive…

U poodmakloj trudnoći mogu da vide kako se njihova beba pomjera u stomaku. Sa jedne strane, to je izuzetno lijep doživljaj za trudnice, ali sa druge je i pomalo čudno iskustvo. A da ne govorimo o tome što umije đavolski da zaboli kada to malo “čudo” počne da šutira.

Kod trudnica uvijek postoji doza zabrinutosti za zdravlje bebe i to je sasvim normalno. Mnoge mame zato praktično savladaju medicinu u trudnoći, pa tačno znaju šta smije i treba, a šta ne treba raditi da ne bi naudile bebi.

Mjesecima nose sa glupim pitanjima “dušebrižnika”. Samo neka od iritantnih su: Da li si trudna ili si se ugojila, da li nosiš blizance, dječak ili djevojčica, mogu li da ti pipnem stomak…

Tokom tih devet čarobnih mjeseci, nose se i raznim smiješnim situacijama u koje ih dovode bliski ljudi. Kao na primjer, kada od partnera čuju komentar: “Plašim se da ne povrijedim bebu ako uradimo “ono” ili pitanje drugarice: “Možeš li da povjeruješ da ćeš se poroditi za dva mjeseca?”

Većina trudnica ulaže ozbiljne napore da se što zdravije hrane zbog bebe, a da izbace alkohol i cigarete ukoliko ih inače konzumiraju. E, to se zove ljubav i požrtvovanje! Treba im odati priznanje i za onakvu posvećenost biranju odgovarajućeg imena za bebu. Tako nešto mogu samo mame! Prežive razne horore kod ljekara, a odlazak na ultrazvuk je samo početak. Samo one znaju kroz šta sve prođu. Sve to dožive za samo devet mjeseci, dok se mnogi žale jer su prehlađeni tri dana. Na kraju, zar nije za divljenje to što bukvalno “izguraju” ljudsko biće iz svog tijela? Mame i buduće mame, poštovanje!

(Mondo.rs)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender