09. 05. 2021.
Evo kako da je zaštitite kosu od sunca i soli

Evo kako da je zaštitite kosu od sunca i soli

Evo kako da je zaštitite kosu od sunca i soli

Isto kao što tijelo mažete zaštitnom kremom dok ste na suncu, tako isto koristite preparate za zaštitu kose od UV zraka.

Zbog sunca i morske vode, kosa se oštećuje i isušuje, boja blijedi, a vrhovi se lome i “cvjetaju”. Zato izbjegavajte grubo trljanje kose peškirom, četkanje i vezivanje mokre kose jer se tada više lomi i naravno, nosite šešir.

* Koristite hidratantni šampon i regenerator koji intenzivno njeguju vašu kosu a ne sadrže paraben, sulfate, natrijum i hlor.

* Preparati sa UV zaštitom – Isto kao što tijelo mažete zaštitnom kremom dok ste na suncu, tako isto koristite preparate za zaštitu kose od UV zraka. Oni sprečavaju da se izbeljena kosa isušuje, a tamnu kosu štite od pojave crvenog pigmenta. I lak za kosu ili regenerator koji se ne ispira sadrže UV zaštitu, uvek ih nanosite na vlažnu kosu, inače se neće apsorbovati.

Po povratku s ljetovanja, zaboravite, makar na kratko, na peglanje i feniranje kose, vezivanje repova ili punđe. Pustite je da se oporavi, a najbolje je da je malo skratite i počastite hranljivom maskom za suvu i oštećenu kosu koju možete i sami da napravite kod kuće.

MASKA POSLIJE LjETOVANjA

POTREBNO je: med, maslinovo ili ulje jojobe

Zagrijte malo meda da se rastopi, dodajte kašičicu maslinovog ili ulja jojobe i utrljajte u kosu. Ostavite 30 minuta, pa isperite.

(B92)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender