18. 05. 2021.
Koliko je EBRD do sada uložila u BiH?

Koliko je EBRD do sada uložila u BiH?

Koliko je EBRD do sada uložila u BiH?

Značaj EBRD-a veliki je od početka djelovanja u BiH od kada je uloženo oko 1,7 milijardi evra i mobilizovano dodatnih sredstava u iznosu od 2,1 milijardu evra, naglašeno je tokom sastanka ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirka Šarovića sa prvim potpredsjednikom i izvršnim direktorom EBRD-a Filipom Benetom.

“Naglašena je i namjera da EBRD i dalje ostane jedan od najznačajnijih partnera u provođenju velikih infrastrukturnih projekata. Ta namjera je očigledna i kroz ovu posjetu, kao i kroz najavu posjete predsjednika EBRD-a Sume Čakrabartija u avgustu ove godine”, saopšteno je iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa.

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima EBRD-a u zemlji, Reformskoj agendi za BiH, nastavku aktivnosti na pripremi programa za BiH u okviru Inicijative za investicionu klimu i korporativno upravljanje, kao i drugim planiranim investicijama kako u javnom tako i u privatnom sektoru.

Istaknuta su dva projekta koja su potpisana prilikom ove posjete, a to su Projekat oporavka od poplava i modernizacije za puteve FBiH vrijednosti 65 miliona evra i povećanje kredita za šest miliona evra za Projekat Sarajevske gradske saobraćajnice.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender