15. 05. 2021.
Zašto neke žene glume orgazam?

Zašto neke žene glume orgazam?

Zašto neke žene glume orgazam?

Mnoge žene lažiraju seksualno zadovoljstvo kako bi okončale nezadovoljavajući seksualni odnos, pokazala je nova studija.

Istraživači kažu da su bili iznenađeni brojem žena koje su priznale da glume vrhunac tokom seksa koji zapravo nisu željele, iako su za njega dale svoj pristanak.

“Iako su neke ispitanice govorile o glumljenju orgazma na pozitivan način, recimo, kao prijatno iskustvo koje je pojačalo njihovo uzbuđenje, mnoge su lažirale zato što nisu željele seks ili im je bio neprijatan”, kaže psiholog Emili Tomas koja je bila u timu istraživača.

Analize su pokazale da ispitanice nisu smatrale svoj odnos “prinudnim” ili “silovanjem”, ali je njihov opis seksa zaista mogao da se uvrsti u te kategorije.

Zapravo, one su svoja seksualna iskustva indirektno opisivale kao “loše”, kada su ih smatrale neželjenim i neprijatnim.

Iako je glumljenje orgazma obično predmet šala, studija je pokazala da je riječ o složenom fenomenu. Može se smatrati korisnom strategijom u kojoj žena izbjegava neželjene seksualne situacije, ali istovremeno ističe problem žena koje ćute, onda kada bi željele da odbiju seks.

Rezultati sugerišu da žene žive u kulturi koja ne podržava odbijanje neželjenog seksualnog odnosa.

“Djeluje da je glumljenje orgazma i korisno i problematično istovremeno”, smatra Tomas.

“Želimo da se fokusiramo na probleme trenutne nemogućnosti da se jezički opišu iskustva koja žene imaju, što bi ženama pomoglo da se i same suoče sa tim temama”.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender