17. 05. 2021.
BiH ne može u EU dok se ne popišu svi Pokemoni (FOTO)

BiH ne može u EU dok se ne popišu svi Pokemoni (FOTO)

Nakon dugog vijećanja komisija za proširenje EU odlučila je da BiH ne može da uđe u ovu uniju dok ne popiše sve Pokemone u svojoj zemlji.

Građani BiH nisu toliko iznenađeni ovom prijetnjom iz EU jer se moglo naslutiti na osnovu dešavanja širom svijeta oko popisa Pokemona, zato su se brzo organizovali i krenuli u proces.

Stanovnici BiH počeli su masovno i grozničavo da traže Pokemone po čitavoj državi, a najveće aktivnosti zabilježene su u najvećim gradovima zemlje Banjaluci i Sarajevu. Organizovana su i masovna okupljanja na trgovima i u parkovima radi lakše koordinacije članova komisije za popis.

Grupno hvatanje pokemona
Građani su se organizovali i preko društvenih mreža

Osnovni preduslov da krenete u popis i pomognete svojoj zemlji u putu ka evropskim integracijama je posjedovanje mobilnog telefona novije generacije sa programom za popis Pokemon GO.

U određenim lokalima primjećene su nepravilnosti tokom popisa.

zabranjen ulaz pokemonima
Pokemonfobija

Veliki napredak je postignut u samo nekoliko dana u Sarajevu gdje je pronađen veliki broj Pokemona koji se vješto kriju u vrevi glavnog grada. Izvori bliski redakciji tvrde da je najveći broj pronađen u zgradama državnih institucija ali interesantno je da ni jedan Pokemon srpske nacionalnosti nije pronađen u ovom gradu.

Razlog su vjerovatno migracije nastale u periodu od 1991. do 1995. godine.

potjera za pokemonima
U potjeru su se uključili svi građani

Najveći problem predstavljaju Pokemoni koji su otišli iz zemlje tokom velikih migracija devedesetih godina prošlog vijeka zato iz popisne komisije pozivaju ljude iz dijaspore da pomognu u popisu pogotovo u skandinavskim zemljama.

Iz popisne komisije poslali su nam i sliku jednog od nerezidentnih Pokemona u BiH, sa naglaskom da se i oni moraju popisati i uvrstiti u statistiku popisa inače ništa od EU integracija.

Nerezidentni Pokemon

(mojKontakt)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender