18. 05. 2021.
Dobio otkaz na FTV-u zbog Fejsbuk statusa

Dobio otkaz na FTV-u zbog Fejsbuk statusa

Dobio otkaz na FTV-u zbog Fejsbuk statusa

Novinar Federalne televizije Vuk Bačanović više nije zaposlen u ovoj TV kući, a sve zbog statusa na Fejsbuku u vezi sa Sarajevom i instalacijom Republike Srpske ispred BBI centra, povodom obilježavanja zločina u Srebrenici.

Fejsbuk status je glasio: “Kako vas mrzim sarajevski go*nari, koliko ste go*ana s*ali, a sad… pa možete cijelo Sarajevo ispresjecati sa ovim grobničastim mapama RS-a, postigli ste samo da propustite sve vozove i da je RS danas multietničkija nego Sarajevo ikada u svojoj istoriji. U srcu mom samo je jedan dom.”

Bačanović je izjavio da je on u ovom statusu kritikovao percepciju “multietničkog” Sarajeva koja se pokazala kao potpuni promašaj i da se pokazalo da se jedino Republika Srpska može zvati multietničkom.

“Ja sam kritikovao zvanično Sarajevo zbog načina na koji pripremaju ono što bi bilo predstavljeno kao obilježavanje masakra u Srebrenici. To je urađeno na jedan užasno perverzan i stravičan način. Moj status zbog kojeg sam i dobio otkaz govori o tome da je Sarajevo otišlo u legendu kao jedan multietnički grad zbog samog broja Srba koji tu žive, ali i kompletna Federacija u kojoj ima svega dva i po odsto Srba. Za razliku od Sarajeva i ostatka Federacije, u Republici Srpskoj živi 14 odsto Bošnjaka i dva odsto Hrvata, pa se u tom kontekstu jedino o Republici Srpskoj može govoriti kao o multietničkoj”, istakao je Bačanović.

On je nakon toga dobio otkaz na Federalnoj televiziji na kojoj je radio prethodnih mjesec dana, a kao opravdanje se navodi da je prekršio “etički kodeks” FTV-a. Bačanović smatra da se ovdje radi o političkom progonu.

“Radi se o tome da zvanično Sarajevo ne toleriše bilo koji drugi vid izjašnjavanja i misli uopšte, osim onog perverznog koji sami zastupaju”, tvrdi Bačanović.

On je dodao i da se ovdje radi o kršenju elementarnih sloboda izražavanja

“Pretpostavljam da će oni sada to sve predstaviti u nešto izmijenjenoj formi, ali bez obzira na sve, ja u potpunosti stojim iza svojih riječi, rekao sam to na način na koji sam rekao i to i dalje mislim”, kazao je on.

(Frontal.ba)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender