06. 05. 2021.
Dodik i Vučić: Mir i stabilnost ključ za razvoj ekonomije

Dodik i Vučić: Mir i stabilnost ključ za razvoj ekonomije

Dodik i Vučić: Mir i stabilnost ključ za razvoj ekonomije

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Srbije Aleksandar Vučić poručili su danas u Beogradu da je od ključnog značaja za dalji napredak sveukupne srpske ekonomije sačuvati mir i stabilnost.

Oni su najavili u avgustu posjetu Vučića hercegovačkom dijelu Republike Srpske, te izrazili zadovoljstvo razgovorom Dodika sa njemačkim ministrom poljoprivrede Kristijanom Šmitom o adaptaciji Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, uz ocjenu da bi bilo dobro da dođe do potpisivanja.

Dodik je rekao da je pomoć Srbije Republici Srpskoj veoma važna i ključna za njenu stabilnost.

On je zahvalio Vučiću i predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću što mu u kontinuitetu pružaju priliku da razgovaraju ne samo o međusobnim odnosima, nego i da Republika Srpska bolje razumije regionalna i globalna kretanja, jer Srbija više ima mogućnosti da spozna tu vrstu kretanja.

Dodik je rekao da je zahvalio Vučiću i što je pomogao da se juče organizuje sastanak sa njemačkim saveznim ministrom poljoprivrede Kristijanom Šmitom, koji je došao direktno po nalogu kancelara Angele Merkel da razgovara kako nadoknaditi određene štete i gubitke u vezi sa adaptacijom Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

“Mislim da smo imali odličan sastanak i ja sam o tome obavijestio Vučića i mislim da treba vjerovati Njemačkoj i omogućiti da se i dalje krećemo ka evropskim integracijama”, rekao je Dodik.

On je ocijenio da je to pravi način da se jednoj maloj privredi, maloj zajednici kakva je BiH u cjelini i Republika Srpska, pomogne da se lakše adaptira i prilagodi tim evropskom kretanjima.

Vučić je rekao da je siguran da su bili dobri rezultati susreta Dodika sa njemačkim ministrom poljoprivrede Kristijanom Šmitom, te dodao da je izrazio želju i molbu Dodiku da Republika Srpska sasluša savjete i uvaži argumente i NJemačke i EU, ali da je odluka o tome na Srpskoj.

“Bilo bi dobro za region i Republiku Srpsku da se potpiše SSP, jer bi i to govorilo o opredijeljenosti našeg naroda zapadno od Drine za put ka EU”, rekao je Vučić, koji je najavio niz zajedničkih obilježavanja značajnih predstojećih datuma Srbije i Srpske.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender