15. 06. 2021.
Parlament Srpske sutra o referendumu o Danu Republike

Parlament Srpske sutra o referendumu o Danu Republike

Parlament Srpske sutra o referendumu o Danu Republike

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske za sutra je zakazao posebnu skupštinsku sjednicu na kojoj bi trebalo da bude razmatran Prijedlog odluke o raspisivanju republičkog referenduma o Danu Republike, kao i imenovanje komisije za njegovo sprovođenje.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović istakao je je da je navedenim prijedlogom predviđeno da referendum bude održan 25. septembra ove godine.

“Na sjednici skupštinskog Kolegijuma bilo je različitih mišljenja o datumu održavanja referenduma. Njegovo održavanje nije upitno za političke partije iz Republike Srpske, osim za predstavnike Bošnjaka”, rekao je novinarima Čubrilović, nakon sjednice Kolegijuma.

On je naglasio da je posebna sjednica zakazana na zahtjev svih poslaničkih klubova političkih partija sa sjedištem iz Republike Srpske.

“Ocijenjeno je da Republika Srpska ima dovoljno vremena da provede ovaj referendum”, dodao je Čubrilović.

Komentarišuću tvrdnje Kluba poslanika Koalicije “Domovina” u Narodnoj skupštini Republike Srpske da je usvajanjem Zakona o obradi i objavljivanju rezultata popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2013. godine u Srpskoj skupština izašla iz ustavnih okvira, Čubrilović je rekao da to nije tačno.

“Narodna skupština Republike Srpske usvajanjem ovog zakona nije izašla iz ustavnih, zakonskih i okvira Poslovnika o radu”, dodao je Čubrilović.

Početak posebne sjednice zakazan je za 10.00 časova.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender