09. 05. 2021.
“Spajsice” imaju novi singl

“Spajsice” imaju novi singl

“Spajsice” imaju novi singl

Geri Horner, Emma Bunton i Mel B nazvale su se GEM, po prvim slovima vlastitih imena.

Nova pjesma, kojom obilježavaju 20. rođendan grupe Spice Girls, zove se “Song For Her” Victoria Beckham (42) i Melanie Chisholm (42) odbile su ponovno pjevati s koleginicama iz benda Spice Girls, koji ih je proslavio 1996. godine.

Prva pjesma “Wannabe” bila je na prvom mjestu u čak 37 zemalja, a trijumfovala je i na dodjeli nagrada Brit Awards u kategoriji najboljeg singla.

Posh i Sporty Spice ipak više ne žele biti dio mlađahne muzičke priče. Geri Horner (43), Emma Bunton (40) i Mel B (41) uvjerene su kako će njihov novi singl “Song For Her” biti svjetski hit i bez starih koleginicama.

Trio se, pišu britanski mediji, prozvao GEM, spojivši prva slova svojih imena.

Nova pjesma je prva koju su bivše spajsice snimile poslije devet godina pauze. Djevojke planiraju i veliku povratničku svjetsku turneju, koja će, kažu, biti njihov dar najvatrenijim obožavaocima za 20. rođendan originalnog benda.

Melanie C povukla se iz projekta jer joj je samostalna karijera prioritet, a Victoria nema vremena za bend zbog dizajniranja.

Bivša Posh Spice nedavno je koleginice optužila da im je bila “zadnja rupa na svirali”.

– Namjerno su mi isključivale mikrofon na koncertima. Moja jedina uloga u bendu je bila da budem lijepa – izjavila je Victoria.

Spice Girls bile su najveći britanski muzički fenomen poslije The Beatlesa. Djevojke su u godini zarađivale najmanje 65 miliona evra, a njihovi stihovi postali su svojevrsne moderne himne feminističkih pokreta.

(24sata.hr)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender