18. 05. 2021.
Vučić ima informacije da će biti nereda u Srpskoj

Vučić ima informacije da će biti nereda u Srpskoj

Srbija i Srpska zajedno obilježavaju godišnjicu Oluje

Godišnjica hrvatske akcije “Oluja” biće obilježena 4. avgusta u izbjegličkom naselju Busije, najavio je danas predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

“U izbjegličkom naselju Busije u Republici Srpskoj 4. avgusta RS i Srbija će zajedno obilježiti progon Srba sa vjekovnih ognjišta sa područja Republike Srpske Krajine”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare poslije sastanka sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom.

Vučić je naveo da se na obilježavanju očekuje više desetina hiljada ljudi.

Obilježićemo dostojanstveno, bez poziva na osvetu, a sa pozivom na životi razumijevanje prošlosti“, rekao je Vučić.

On je najavio i da će 19. avgusta, na Preobraženje, u Gradini biti obilježen početak monstruoznog ubijanja u nacističkom logoru Jasenovac.

I tu očekujemo više desetina hiljada ljudi i pokazećemo da Srbi umeju da se izbore za život i budućnost“, rekao je Vučić.

Vučić je rekao i da bi volio da Bosna i Hercegovina potpiše Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU.

Dodik je rekao da bi trebalo vjerovati Njemačkoj i omogućiti dalje evrointegracije BiH, a time i RS, i zahvalio Vučiću što je pomogao da se sastane sa njemačkim ministrom poljoprivrede Kristijanom Šmitom.

Dodik je rekao da su se stekli uslovi i da će RS dati saglasnost sa potpisivanjeSporazuma i stabilizaciji i pridruživanju.

Vučić je istakao da je zadovoljan što su se relevantni politički činioci uskladili o datumu raspisivanja referenduma u Republici Srpskoj i što predstavnici EU nisu mogli da nađu zamjerku referendumskom pitanju, a koje se odnosi na datum obilježavnja Dana RS.

On je naveo da je Dodik čovjek od najvećeg autoriteta, te da ga je molio za postizanje dodatnog jedinstva u RS.

“Mi ćemo iz Srbije da pomognemo šta možemo, ali mir i stabilnost su nam ključni”.

(Mondo.rs)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender