09. 05. 2021.
Teslić: Dokumentacija o imovini načelnika opštine nestala iz katastra

Teslić: Dokumentacija o imovini načelnika opštine nestala iz katastra

Teslić: Dokumentacija o imovini načelnika opštine nestala iz katastra

Tri mjeseca pred izbore bez traga je nestala dokumentacija o imovini načelnika opštine Teslić Milana Miličevića, koji je kandidat za načelnika ispred Srpske demokratske stranke.

U posljednjih desetak godina u Tesliću se dogodilo nekoliko skandala u vezi sa Područnom jedinicom Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove. Dokumenti koji se odnose na imovinu građana godinama su misteriozno nestajali iz katastra, imovina uknjižavana na treća lica, bukvalno otimana, a na otetoj imovini nicale zgrade, čak i u centru grada.

Za sve pobrojano niko nikad nije odgovarao.Najnoviji takav slučaj dogodio se načelniku opštine Teslić Milanu Miličeviću, čija je dokumentacija o imovini – parceli u Donjim Kuzmanima, slučajno ili ne, jednostavno nestala iz Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, bez ikakvog objašnjenja. O cijelom slučaju je obavještena policija, koja je izvršila uviđaj.

Veselinka Popović, novoimenovani rukovodilac Područne jedinice RUGIPP Teslić, sa čijim dolaskom na ovu funkciju se i desio ovaj skandal, priznaje da je dokumentacija „nestala”, bez ikakvog objašnjenja.Nikakav problem očigledno za ovu instituciju, iz koje uvjeravaju, kada takva dokumentacija „nestane”, sve se može ispeglati i dovesti u red, a kako – još nije poznato.

Bitno je da se ne zna kako je nestala i da niko nije odgovoran.Veselinka Popović je jedan od kandidata za predstojeće lokalne izbore i to na odborničkoj listi SNSD-a u Tesliću. To ovaj slučaj još zanimljivijim, jer je tri mjeseca pred izbore bez traga nestala dokumentacija o imovini načelnika opštine, koji je i kandidat za načelnika ispred Srpske demokratske stranke.

Nedavno je dnevna štampa pisala o slučaju da je jednom Teslićaninu lokalni katastar izbrisao imovinu, porodičnu kuću koju posjeduje od 1954. godine, a na mjestu kuće upisan je aerodrom, koji u Tesliću ne postoji.

(Istinito/Frontal)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender