16. 05. 2021.
Mladi inovator za pametne klupe dobio ugovor od 5 miliona eura

Mladi inovator za pametne klupe dobio ugovor od 5 miliona eura

Mladi inovator za pametne klupe dobio ugovor od 5 miliona eura

Mladi Solinjanin Ivan Mrvoš (20) izmislio je prvu pametnu klupu u Evropi. Za razliku od običnih, njegove klupe mogu puniti mobilne telefone i tablete i spaja ih na internet. Napajaju se putem solarnih ploča, a noću svijetle.

Pametne klupe iz Solina Steora izgleda da će krasiti razne dijelove svijeta.

Firmu Include koja se bavi proizvodnjom i prodajom pametnih klupa osnovao je prije dvije godine, a trenutno doživljava najveći uzlet.

Mrvoš je danas objavio kako je prije dvije sedmice potpisan ugovor vrijedan 5 miliona eura.

61159744-ivan-mrvos-pametna-klupa
Pametna klupa svijetli u mraku
61159745-ivan-mrvos-pametna-klupa
Klupe pune uređaje i spajaju na internet

“Danas i službeno mogu objaviti da je prije dvije sedmice potpisan ugovor o distribuciji Steora pametnih klupa između firme Include i firme Mtk Renewable Energy Investment iz Australije. Radi se o ukupno 2700 pametnih klupa u vremenskom periodu od pet godina, a vrijednost ugovora je približno 40 miliona kuna. Ovo je rezultat danonoćnog rada i odricanja 20 mladih ljudi koji su dali 100% sebe za ovu firmu, koji su nekim danima radili i po 24 sata u komadu za 0 kn bonusa i koji su ostali tu bez obzira na to šta su im drugi govorili da ovo nikada neće postati veliki projekat.

Ponosan sam da imam mogućnost raditi sa ovim ljudima svaki dan. Moram se zahvaliti i generalnom konzulu u Australiji, g. Dubravku Belaviću koji je u manje od sedam dana pronašao partnera kakvog smo trebali. Po svemu sudeći ovo neće biti jedini takav ugovor ove godine, već sljedeće sedmice šaljemo prve probne klupe u Katar, SAD i Švajcarsku. Stay tuned”, rekao je danas Mrvoš.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender