09. 05. 2021.
Parlament Srpske sutra o referendumu o Danu Republike

Parlament Srpske sutra o referendumu o Danu Republike

Parlament Srpske o raspisivanju referenduma o Danu Republike

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske o Odluci o raspisivanju referenduma o Danu Republike biće održana danas. Tako je odlučio skupštinski Kolegijum.

Sve političke partije sa sjedištem u Srpskoj saglasne su s dnevnim redom, ali i da referendum bude održan, 25. septembra.

Iako je bilo različitih mišljenja o datumu održavanja referenduma, ipak sve političke partije sa sjedištem u Srpskoj usaglasile su da to bude onaj predloženi, 25.septembar.

Sa ovim nisu saglasni poslanici Koalicije Domovina. Smatraju da su preglasani i kažu da bi jedan referendum u RS mogao izazvati drugi referendum na nivou BiH, ne precizirajući na šta konkretno misle. Stranke sa sjedištem u Srpskoj smatraju da je preglasavanja srpskih predstavnika bilo u Ustavnom sudu BiH, kada je donesena odluka da 9. januar ne može biti Dan RS.

Prijedlog odluke o raspisivanju republičkog referenduma o Danu Republike i imenovanje komisije za njegovo sprovođenje.Ovo su dvije tačke dnevnog reda, o kojima bi sutra na posebnoj sjednici trebalo da raspravljaju poslanici parlamenta Srpske.

– Na sjednici skupštinskog kolegijuma bilo je različitih mišljenja o održanju referenduma.Njegovo održavanje nije upitno i za političke partije iz RS osim za predstavnike Bošnjaka, naglasio je Nedeljko Čubrilović predsjednik Parlamenta Srpske.

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender