18. 05. 2021.
Pogledajte video za novi “sitroen C3” (VIDEO)

Pogledajte video za novi “sitroen C3” (VIDEO)

Pogledajte video za novi “sitroen C3” (VIDEO)

Sitroen je u Lionu predstavio treću generaciju modela „C3“, a na internetu su prethodno „procurile“ zvanične fotografije gradskog modela koji će premijeru imati na Salonu u Parizu, dok prodaja počinje u novembru.

citroenc3

Jasno je da su Francuzi zadržali malo toga sa aktulenog modela, pri čemu novi „sitroen C3“ koristi rješenja sa „C4 kaktusa“. Prije svega mislimo na dvobojnu karoseriju (u ponudi će biti tri boje krova – crvena, crna i bijela) i „airbump“ bočne zaštitne jastuke.

citroenc33

Novi „C3“ je pet centimetara duži od prethodnika, pri čemu je međuosovinsko rastojanje povećano za 70 milimetara. U Sitroenu kažu da će „C3“ biti među najprostranijim automobilima u segmentu sa prtljažnikom zapremine 300 litara (maksimalnih 1.120 litara). Kokpit je, takođe, kompletno preuređen.

Bazni motor je 1,0-litarski benzinac sa 68 KS, dok su u ponudi i snažniji 1.2 sa 82 KS i 110 KS; kao i 1.6 blueHDI dizelaši sa 75 KS, odnosno 100 KS. Pretpostavlja se da će Sitroen (najverovatnije 2017. godine) uz „C3“ ponuditi i novi osmostepeni automatski mjenjač.

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender