16. 05. 2021.
Banja Luka: Komunalna policija kontroliše dvorišta

Banja Luka: Komunalna policija kontroliše dvorišta

Banja Luka: Komunalna policija kontroliše dvorišta

Odjeljenje komunalne policije intenziviralo je kontrolu uređenosti privatnih dvorišta. Prema podacima Odjeljenja, od 1. juna do danas, komunalna policija obavila je ukupno 76 komunalno-inspekcijskih nadzora.

Inače, ove kontrole su intenzivnije tokom proljetnih i ljetnjih mjeseci, odnosno u periodu vegetacije biljaka.

U ovom periodu, povećan je i broj poziva građana, koji se žale da u njihovom susjedstvu postoje zapuštena dvorišta. Poseban problem predstavljaju dvorišta bez vlasnika ili korisnika i dvorišta, čiji vlasnici ili korisnici trenutno nisu dostupni.

Vlasnici neurednih dvorišta se ne kažnjavaju odmah, već je praksa da se vlasnik upozori na prekršaj i da mu se nalože mjere uređenja dvorišta. Ukoliko se naknadnom kontrolom utvrdi da vlasnik nije postupio po naloženim mjerama, izdaje se prekršajni nalog. Kazna za navedeni prekršaj, za fizičko lice, iznosi 100 KM.

Uklanjanje ambrozije sa javnih površina:
Akcija košenja ambrozije sa javnih površina, koja je trebalo da počne , 15. jula – odgođena je zbog lošeg vremena za ponedjeljak, 18. jul. Inače, Grad Banja Luka svake godine organizovano uklanja ambroziju sa javnih površina u gradu.  Akcija počinje u julu, prije početka cvjetanja ove biljke. Košenjem se uklanja ovaj korov koji utiče na pojavu alergija kod velikog broja ljudi. I sugrađani mogu uništiti ambroziju u svom okruženju, ili pozvati Komunalnu policiju- ukoliko primjete pojavu ambrozije na javnim površinama i privatnim dvorištima na urabanom području (tel: 051/306-464 ), i Odjeljenje za inspekcijske poslove – ukoliko je riječ o prisustvu ambrozije na poljoprivrednom zemljištu (tel: 051/244-428)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender