18. 05. 2021.
Banja Luka: Prvi zvanični turniru u fudbalu na pijesku u BiH

Banja Luka: Prvi zvanični turniru u fudbalu na pijesku u BiH

Banja Luka: Prvi zvanični turniru u fudbalu na pijesku u BiH

Sportski program Ljeta na Vrbasu u sedmici pred nama će doživjeti vrhunac. Fudbal na pijesku, basket, ronjenje, odbojka na pijesku, trke kajaka i dajaka, samo su neki od sadržaja koje nudi tradicionalna manifestacija.

Fudbal, kao najvažnija sporedna stvar na svijetu, svakako će biti u centru pažnje. Klinci će u ponedjeljak i utorak imati priliku da pokažu svoje umijeće na terenu kod Zelenog mosta. A još više uzbuđenja očekuje se u utorak i srijedu na Akvani, gdje će se igrati mečevi “Jelen fudbala na pijesku”.

Riječ je o prvom zvaničnom turniru u fudbalu na pijesku na teritoriji BiH. Zainteresovani će moći da prijave ekipe u ponedjeljak i utorak do 15.00 časova, nakon čega slijedi izvlačenje parova. Za 16.00 sati zakazane su prve utakmice. Program se nastavlja u srijedu, takođe od 16 časova.

Prema propozicijama takmičenja, timovi će brojati tri igrača, golmana i dvije rezerve, igraće se se po pravilima FIFA, dva puta po 12 minuta, a u slučaju neriješenog rezultata, izvodiće se penali, jedan za jedan. Teren je dimenzija 30 x 20 metara. Sistem takmičenja biće usvojen nakon utvrđivanja konačnog broja ekipa.

– Uz skokove sa Gradskog mosta, nadmetanje u fudbalu na pijesku biće jedno od najatraktivnijih. Hladno vrijeme i obilna kiša su iza nas, pred nama je sedmica sa mnogo sunčanog vremena, što obećava spektakl. Očekujemo kvalitetno takmičenje  u kojem će uživati i igrači i publika – izjavio je Vladimir Kuvalja, direktor Asocijacije za sport, koja je suorganizator Ljeta na Vrbasu

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender