09. 05. 2021.
Bojan Kresojević student generacije Ekonomskog fakulteta u Banjaluci

Bojan Kresojević student generacije Ekonomskog fakulteta u Banjaluci

Bojan Kresojević student generacije Ekonomskog fakulteta u Banjaluci

Јoš jedan primjer da se trud uvijek isplati. Najbolji student Ekonomskog fakulteta u Banjaluci Bojan Kresojević, koji je fakultet završio sa prosječnom ocjenom 9,97, odbranio je diplomski rad i odmah dobio ponude za posao.

Za četiri godine studiranja, Bojan Kresojević, dobio je samo jednu devetku. Napisao je nekoliko naučnih radova, objavljenih na međunarodnim naučno-stručnim konferencijama, redovno dobijao stipendiju dr Milan Јelić za talentovane studente, i to kao prvi na spisku. Diplomirao je desetkom, uz nesvakidašnje pohvale i čestitke.

– Nadam se da je ovo samo još jedna stepenica u mom životu. Namjeravam i dalje vrijedno da radim, rekao je Kresojević.

O kakvom uspješnom studentu se radi govori i činjenica da mu je Darko Tomaš, direktor Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, koji je prisustvovao javnoj odbrani njegovog diplomskog rada, ponudio zaposlenje.

Bojan će svakako ostati upamćen na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci, između ostalog i po, prema mišljenju njegovog mentora profesora Stanka Stanića, najboljem diplomskom radu ikad, iz predmeta Matematiče metode u ekonomiji.

– Kresojević će ostati upamćen i po toma što je uradio najbolji diplomski rad od kada sam ja na ovom univerzitetu iz mog predmeta. Studenti rijetko uzimaju diplomske radove iz matematičkih modela jer moraju više istraživanja da sprovedu i da dokažu da sami vladaju nekim metodama i modelima, a ne da prepisiju teorijska rješenja odnosno teorijske modele, istakao je Stanić.

Tema Bojanovog diplomskog rada bila je “Matematički model za ocjenu efekata kupovine domaćih proizvoda u Republici Srpskoj”, u kojoj je ne samo nadogradio postojeći model, sproveo veliko istraživanje, već i ponudio rješenje privredi Republike Srpske.

(RTRS)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender