17. 05. 2021.
Srbija bez Bjelice u Riju!

Srbija bez Bjelice u Riju!

Srbija bez Bjelice u Riju!

Reprezentacija Srbije na Olimpijskim igrama u Riju, nažalost, neće moći da računa na Nemanju Bjelicu. Poslije detaljnih medicinskih pregleda koji su obavljeni u Minesoti, ustanovljeno je da njegova povreda zahtijeva još najmanje tri nedjelje oporavka i rada po posebnom programu, što znači da se naš as neće oporaviti na vrijeme za nastup na Olimpijskom turniru u Riju.

Nemanja Bjelica je u subotu boravio na Kopaoniku gdje se reprezentacija Srbije priprema za Olimijske igre. Obavio je razgovor sa selektorom Aleksandrom Đorđevićem i poželeo sreću saigračima u nastavku priprema.

Bjelica je standardni član reprezentacije Srbije od 2009. godine, od kada je nastupao na četiri evropska i dva svjetska prvenstva.

Sa državnim timom osvojio je srebrnu medalju na EP u Poljskoj 2009, kao i na Svjetskom šampionatu 2014. godine. Za seniorski državni tim nastupao je 124 puta i postigao 928 poena.

“Veoma sam vezan za reprezentaciju i mnogo mi je žao što neću biti u timu na Olimpijskim igrama u Riju. Sedam godina sam svako ljeto provodio sa nacionalnim timom i teško je prihvatiti da neću moći da pomognem ekipi na tako velikom takmičenju kao što su Olimpijske igre. Razgovarao sam sa selektorom Đorđevićem i složili smo se da ovako veliko takmičenje zahtijeva fizički potpuno spremne igrače, što ja u ovom trenutku nisam. Moram da zaliječim povredu zbog koje mi se neće ostvariti velika želja da nastupim na Olimpijadi, ali se nadam da ću ostvariti san na sljedećim Olimpijskim igrama. Svim srcem ću biti uz saigrače u Riju i verujem da tamo mogu da naprave dobar rezultat”, rekao je Nemanja Bjelica za sajt KSS-a.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender