06. 05. 2021.
Bijeljina: Dva studenta generacije odabrana za put u Evropu

Bijeljina: Dva studenta generacije odabrana za put u Evropu

Bijeljina: Dva studenta generacije odabrana za put u Evropu

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić upriličio je prijem za Draganu Pavlović i Adisa Imamovića, studente generacije iz Bijeljine koji su odabrani na konkursu “Putujmo u Evropu”.

Pavlovićeva je student na Univerzitetu Istočno Sarajevo, a Imamović na “Sinergiji” u Bijeljini. Oni će sa još 22 studenta iz BiH tri sedmice besplatno putovati po Evropi.

Mićić je studentima iz Bijeljine poželio da na ovom putovanju steknu nova iskustva, prošire vidike i vrate se u svoj grad, gdje će im biti omogućeno odrađivanje pripravničkog staža.

“S obzirom na njihov izvanredan prosjek na fakultetu ne sumnjam da će nakon pripravničkog dobiti mogućnost zaposlenja u Gradskoj upravi”, rekao je Mićić.

Prema njegovim riječima, ovo je prvi put da studenti iz Bijeljine učestvuju u projektu i da su od četiri prijavljena odabrana dva.

“Ovo je jedinstvena prilika da pokažu da dolaze iz grada koji njeguje dobre međuljudske odnose u svim društvenim sferama i grada koji želi da prati evropske standarde”, naglasio je Mićić.

Pavlovićeva je zahvalila za prijem i mogućnost da odradi pripravnički staž u Gradskoj upravi.

“Moja želja je da stečeno znanje primjenjujem u svom gradu i svojoj državi koja je ulagala u mene. Svjesna sam da je teška suituacija i da je teško dobiti priliku za to, ali moramo se truditi da učimo, da budemo među najboljim, da se izdvojimo iz mase, jer to je način da ne budemo u kritičnom položaju”, poručila je Pavlovićeva.

Zahvalnost je izrazio i Imamović, koji je srećan i što je dio projekta “Putujmo u Evropu” jer je dobio šansu da se upozna sa načinom života u Berlinu, Amsterdamu, Briselu, Parizu, Madridu, Barseloni, Marseju, Milanu, Rimu, Veneciji, Minhenu i Beču i da na najbolji način predstavi svoj grad.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender