16. 05. 2021.
Ko još ljubi svoju ženu?!

Ko još ljubi svoju ženu?!

Ko još ljubi svoju ženu?!

Što su ljudi duže u braku, sve se manje ljube – poražavajući je zaključak terapeuta Skota Gornta. Na osnovu dugogodišnje prakse, Gornto je ustanovio da u prvim godinama braka partneri često razmjenjuju francuski poljubac, dok je kasnije on rezervisan samo za seksualni odnos. To je šteta jer, zahvaljujući poljupcu, rastu bliskost i intimnost u vezi.

Razlozi za izbegavanje poljubaca su brojni. Nerijetko, jedna strana, obično žena, počinje da odbija poljupce jer su oni uvijek uvod za seks. Ovo se, predlaže terapeut, lako može riješiti dogovorom da se partneri bar nekoliko dana nedjeljno “slobodno” grle i ljube bez pritiska da imaju odnos.

Ko još ljubi svoju ženu?!

Druga greška koju mnogi prave je što žele da osjete uzbuđenje i strast prije poljupca. Ali, realnost je da u dugogodišnjim vezama poljubac izaziva uzbuđenje.

I na kraju, za mnoge parove, cilj seksa je vrhunac. Brz tempo života i mnogobrojne obaveze učinili su da se partneri fokusiraju na cilj. Posljedica je gubitak intimnosti i emotivne povezanosti, pa Gornto savjetuje parovima da u svakodnevnu rutinu obavezno uvedu francuski poljubac.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender