09. 05. 2021.
Srpski odbojkaški šampioni stigli u Beograd

Srpski odbojkaški šampioni stigli u Beograd

Srpski odbojkaški šampioni stigli u Beograd

Najbolji srpski odbojkaši, pobjednici Svjetske lige, dočekani su danas na aerodromu NIkola Tesla ovacijama i poviucima “Šampioni, šampioni”.

Izabranike selektora Nikole Grbića, koji su u finalu “pregazili” Brazil 3:0, pozdravili su mnogobrojni navijači, kao i članovi njihovih porodica.

“Јoš se nisu slegli utisci, teško je izaći iz stanja maksimalne koncentracije i preći u euforiju. Potrebno je vrijeme da se emocije slegnu, procesuiramo sva dešavanja i uživamo u zasluženom uspjehu”, rekao je selektor Grbić Tanjugu po dolasku na beogradski aerodrom.

Srpski odbojkaši u Krakovu su iz šestog pokušaja u finalima došli do prvog trofeja Svjetske lige.

“Ne sjećam ko je pobijedio Brazil sa 3:0, a kamoli u finalu. Dominirali smo tokom cijelog meča, trijumf nije dolazio u pitanje, samo na terenu nismo bili toga svjesni. Bili smo najbolji kada je bilo najpotrebnije, momci su ostavili srce na terenu”.

Grbić priznaje da mu je bilo potrebno nekoliko sekundi da shvati da su prvaci, poslije pobjedničkog poena.

“Potrebne su mi bile dvije ili tri sekunde da dođem sebi, samo sam stisnuo pauzu. Nije bilo euforije, možda bi se to desilo da je bilo neizvjesnije”, poručio je legendarni odbojkaš, sada uspješan i kao selektor.

On je istakao da žali za Olimpijskim igrama u Riju i dodao da je sistem loš jer neće igrati jedna od najboljih selekcija.

“Žal je uvijek prisutan. U januaru nismo bili neznalice ili nesposobnjakovići, kao ni što sada ne mislimo da nam nema ravnih. Tada nismi imali pravo na kiks i popravku, a postojali su problemi sa povredama. Ovo je prvi put da se kvalifikacije za OI ovako organizuju i nadam se posljednji. Turnir gubi izostankom ovakve ekipe”, zaključio je Grbić.

Podraščanin: Nikola je od sreće plakao sa nama…

Srpski odbojkaš Marko Podraščanin rekao je da je ekipa jako emotivno doživjela osvajanje prvog trofeja u Svjetskoj ligi i otkrio da su svi plakali od sreće, uključujići i selektora Nikolu Grbića.

“Konačno smo na krovu svijeta, osvojili smo i Svjetsku ligu koju smo čekali dugi niz godina i generacija. Odigrali smo šesto finale, ali konačno smo ušli kako treba i zasluženo pobjedili jednu od najboljih ekipa svijeta. Tokom cijelog takmičenja smo pokazali da smo drugi tim u odnosu na prošlu godinu i na januar kada nismo izborili Olimpijske igre”, rekao je Podraščanin Tanjuugu po dolasku na aerodrom Nikola Tesla.

Podraščanin ističe da mu je žao što Srbija neće biti u Riju jer smatra da bi mogla da osvoji olimpijsku medalju.

“Moramo da proslavimo veliki uspjeh, idemo dalje. Ne samo da nam je mjesto u Riju, nego mogli smo da osvojimo medalju. Brazil i Italiju smo pobijedili dva puta, Rusiju, Poljsku, sam svjetski vrh… Žalim za OI, ali takav je sistem, po meni jako loše odrađen. Јedan loš dan protiv Njemačke učinio je da ne izborimo vizu”, naveo je Podraščanin i dodao da selektor Nikola Grbić nije bio rječit poslije svjetske titule.

“Plakao je kao i svi mi. Nikola je dugi niz godina igrao sa mnom, sada mi je i selektor. Najbitnije je da smo došli do trofeja Svjetske lige”.

Njegov saigrač Uroš Kovačević izjavio je da je Srbija sasvim zasluženo na svjetskom tronu.

“Bilo je jako lijepo igrati finale Svjetske lige i osvojiti zlato. Zaslužili smo svjetsku titulu, dominirali smo u svakom elementu, pehar smo osvojili srcem, što se ne može reći da su tako igrale ostale ekipe. Kao kolektiv smo najviše pokazali”, poručio je Kovačević i osvrnuo se na pobjedu protiv Brazila u finalu 3:0.

“Sistematski smo “razrušili” Brazilce, nisu znali šta ih je snašlo, imali su loš dan. Oni su tim koji nikad ne igra ispod nivoa, juče su pali zahvaljujući nama. Ne pamtim kada smo odigrali ovakav meč, bili smo odlični u svim segmentima, igra mačke i miša”, rekao je Kovačević i dodao da ga više ne boli izostanak sa Olimpijskih igara u Riju.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender