18. 05. 2021.
Erdogan: Ubili bi me da sam ostao još 10 minuta

Erdogan: Ubili bi me da sam ostao još 10 minuta

Erdogan: Ubili bi me da sam ostao još 10 minuta

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan smatra da je “za dlaku izbjegao smrt” kada su zavjerenici, u pokušaju državnog udara, upali u tursko ljetovalište Marmaris, gdje je bio na odmoru.

“Da sam ostao još 10, 15 minuta, ubili bi me ili oteli”, rekao je Erdogan u intervjuu za američku televizijsku mrežu Si-En-En. Erdogan je za Si-En-En, takođe, rekao da turski narod želi smrtnu kaznu za one koji su učestvovali u neuspjelom vojnom puču, u kojem je ubijeno više od 200 ljudi.

Turski predsjednik je istakao da je na parlamentu da odluči da li da se ponovo uvede smrtna kazna i da će on, ukoliko se to desi, takvu mjeru pretočiti u zakon. Turska je 2004. godine ukinula smrtnu kaznu u okviru napora ka članstvu u EU, ali su pozivi za ponovno uvođenje te kazne pojačani poslije neuspješnog vojnog puča u petak, u kojem je ubijeno više od 200 ljudi.

“Za to je potrebna odluka parlamenta…Kao predsjednik, odobriću svaku odluku parlamenta”, rekao je Erdogan u intervjuu za Si-En-En. Erdogan je naglasio da je “narod na ulicama izneo takav zahtjev”.

“Narod smatra da bi ti teroristi trebalo da budu ubijeni…Zašto bi ih držali i hranili u zatvorima, to je ono što narod kaže”, poručio je Erdogan.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender