09. 05. 2021.
Google obrisao blog, umjetnik ostao bez 14 godina rada

Google obrisao blog, umjetnik ostao bez 14 godina rada

Google obrisao blog, umjetnik ostao bez 14 godina rada

Pisac i umjetnik Denis Kuper bio je i više nego šokiran kada je saznao da je njegov Google nalog deaktiviran, zajedno sa imejl adresom blogom koji je pokrenuo na Googleovoj platformi Blogger 2002. godine.

Ono što je najšokantnije je što je blog obrisan bez ikakvog upozorenja, na kojem se od tada nalazi poruka “Izvinite, blog na stranici denniscooper-theweaklings.blogspot.com je uklonjen. Ova adresa nije dostupna za nove blogove”.

Da problem bude veći, blog je bilo jedino mesto na kojem je Kuper skladištio svoj rad – pisani sadržaj, rezultate istraživanja, fotografije…

“Koliko znam, ne postoji nijedna back-up verzija, niti bilo kakva arhiva objavljenog sadržaja”, objasnio je Kuper u poruci na Facebooku.

Google je deaktivirao i Kuperovu imejl adresu, koja je umjetniku služila kao glavno sredstvo za komunikaciju s klijentima.

Iako je zatražio objašnjenje, Kuperu se iz kompanije do sada još niko nije obratio. Jedini odgovor mogla bi da bude Googleova automatska poruka da se na blogu nalazi sadržaj koji “krši uslove korišćenja usluga”.

“Ne mogu da dobijem nikakav odgovor od njih. Ne znam šta se dešava, ni zašto se ovo dešava” rekao je.

Kuperu i dalje nije jasno da li je blog samo privremeno deaktiviran ili je u potpunosti obrisan, ali svakako planira da pokrene tužbu protiv Googlea.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender