14. 05. 2021.
Plivao 20 minuta do Mesijeve jahte, Argentinac ga počastio sokom i slikom

Plivao 20 minuta do Mesijeve jahte, Argentinac ga počastio sokom i slikom

Plivao 20 minuta do Mesijeve jahte, Argentinac ga počastio sokom i slikom

Mladić Suli iz španskog grada Ceuta prije nekoliko dana odlučio je otplivati do jahte na Ibizi na kojoj se nalazi Lionel Messi. Iako je vrlo lako mogao zažaliti zbog ove svoje odluke, to se nije desilo.

Suli, 24-godišnjak iz Ceute neće nikad neće zaboraviti ljeto 2016. godine. Ovog ljeta uspio je upoznati svog idola Lionela Messija i razgovarati s njim nakon što je više od 20 minuta plivao kako bi došao do jahte koju je igrač Barcelone iznajmio za sebe i svoju porodicu.

Ovaj navijač Atletico Madrida šetajući plažom Las Salines zapazio je luksuznu jahtu nedaleko od obale. Rekli su mu  da je to jahta u kojoj se nalazi Argentinac. Nije mnogo razmišljao prije nego je zaplivao prema jahti. Nakon više od 20 minuta, uspio je doći do jahte gdje je Messi uživao sa suprugom i sinovima. Sve što je ponio sa sobom bio je mobitel u plastičnoj vrećici kako bi napraio selfie sa svojim idolom.

Nakon što je preplivao više od kilometar, stigao je do jahte Seven C, a osobe zadužene za osiguranje Messija upozorile su Argentinca da prisutnost plivača koji je preplivao s obale. Ipak, Messi je pozvao mladića da se popne na jahtu. Mobitel koji je Suli ponio bio je već skvašen i neupotrebljiv. Nakon što je Messi shvatio da je Suli ostao bez mobitela, zamolio je svoje osiguranje da ih fotografišu svojim telefonima i pošalju Suliju.

Nakon fotografisanja, Messi mu je ponudio sok i ostali su razgovarati 20 minuta. Argentinac ga je pitao o njegovom porijeklu, čime se bavi, šta voli… Suli mu je rekao da je iz Ceute i da voli nogomet, iako ga nikad nije profesionalno igrao. Također, kazao mu je da je navijač Atletico Madrida. Rekao mu je i to da je upoznao golmana Thibauta Courtoisa koji je također bio ljubazan prema njemu.

“Možda sam izgubio mobitel, ali samo dobio fotografiju sa Messijem”, kazao je Suli za Mundo Deportivo.

Nakon što je proveo dvadesetak minuta sa Messijem, došlo je vrijeme za rastanak. Messi mu je ponudio skuter da se vrati na obalu, ali je ovaj odbio te se plivajući vratio kod svojih prijatelja koji su sa znatiželjom, ali i ljubomorom nestrpljivo čekali Sulija.

“Odnosio se prema meni kao da nije svjetski popularna ličnost. Bio je izuzetno ljubazan, vrlo gostoljubiv kao i njegova cijela porodica”, kazao je Suli.

Interesantno, nedavno je na Ibizi u diskoteci Pacha sreo i Cristana Ronalda ali, za razliku od susreta sa Messijem, imao je drugačije iskustvo.

“Nije htio ni pružiti ruku. Bio je okružen čuvarima i niko mu nije mogao priči”, kazao je Suli.

(N1)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender