18. 05. 2021.
Pokušao ubiti bivšu djevojku: Ostavio bombu u drva i potpalu!

Pokušao ubiti bivšu djevojku: Ostavio bombu u drva i potpalu!

Pokušao ubiti bivšu djevojku: Ostavio bombu u drva i potpalu!

Postupajući tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka zatražio je od Okružnog suda u Banja Luci određivanje pritvora za Vučković Gorana, rođen 1973. godine u Wels, Republika Austrija, stalno nastanjenog u Seferovcima u opštini Gradiška.

Vučkoviću je nakon ispitivanja predložen pritvor zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Teško ubistvo u pokušaju.

Osumnjičeni je dana 13.07.2016.godine došao u Aleksandrovac, opšina Laktaši u stan koji koristi oštećena P.S. (1982) iz Aleksandrovca, izrevoltiran odbijanjem oštećene da sa njim obnovi vezu. Vućković je tako želio da se osveti bivšoj djevojci i ubije je pa je ostavio PVC vrećicu u kojoj se između ostalog nalazila drvena potpala za vatru i među njom ručna bomba koja je bila omotana korom drveta i pričvršćena žicom.

Vrećicu je oštećena unijela u kuću i dana 16.07. 2016.godine ne znajući da se u potpali nalazi bomba, istu stavila u peć na čvrsto gorivo i zapalila pri čemu je vatra aktivirala eksplozivnu napravu zbog čega je došlo do eksplozije, usljed koje je oštećena zadobila teške tjelesne povrede u predjelu glave, grudi i ruku.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora, jer postoji posebne okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i osnovana bojazan da će osmunjičeni, ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

O prijedlogu za određivanje pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banja Luci.

(ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender