16. 05. 2021.
Premijerka i ministar posjetili porodilje u Banjaluci

Premijerka i ministar posjetili porodilje u Banjaluci

Premijerka: Porodilište dobija nove podove

Kako bi sve majke i njihova novorođenčad prilikom dolaska na svijet imali što bolje uslove i njegu, Vlada Srpske i resorno ministarstvo nastaviće i dalje ulagati u zdravstvo, a posebno u obnovu i unapređenje rada porodilišta.

Poručili su to juče premijer RS Željka Cvijanović i ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić nakon obilaska porodilišta Klinike za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetsko-kliničkog centra RS (UKC RS).

Povod za tu posjetu bila je i više nego radosna vijest, a to je da je između 14. i 15. jula rođeno 18 beba, što je najveći broj poroda u toku ove godine.

– Kada je riječ o ulaganjima za renoviranje ovog dijela klinike, ona su u prethodnom periodu iznosila 450.000 maraka. Danas smo vidjeli da je neophodno što prije izmijeniti podove, za šta će biti izdvojeno od 100.000 do 200.000 maraka – istakla je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da će unapređenje rada, između ostalog, značiti i sticanje uslova za prisustvo očeva porođaju.

– Kada pogledam porodilište danas i kad se sjetim perioda kada sam ja bila ovdje, onda moram reći da je postignut veliki napredak – naglasila je Cvijanovićeva.

Bogdanić kaže da je ove godine u RS zabilježen pozitivan prirodni priraštaj, a da će Vlada Srpske svojim mjerama nastaviti stimulisati rađanje.

Načelnik Klinike za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Vesna Ećim-Zlojutro rekla je da je na klinici ove godine rođena 1.721 beba, što je za oko 50 beba više u odnosu na isti period prošle godine.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender