09. 05. 2021.
Tuzla: Wizz Air uvodi let za Berlin

Tuzla: Wizz Air uvodi let za Berlin

Tuzla: Wizz Air uvodi let za Berlin

Wizz Air, najveći niskotarifni avio-prijevoznik u centralnoj i istočnoj Evropi, danas je najavio dvije nove linije iz Tuzle do Billunda i Berlina (aerodrom Schoenefeld).

Letovi startuju od 31. oktobra i 17. decembra sa dva nedeljna leta ponedjeljkom i petkom, odnosno utorkom i subotom.

Karte za nove letove su već u prodaji i mogu se rezervisati preko sajta wizzair.com po cijeni već od 29,99 KM.

Billund je dom Lego Groupe, a poznat je i po tematskom parku Legoland. Grad je popularna destinacija za turiste, pogotovo porodice s djecom. Od 2009. godine grad je i dom akvaparka Lalandia Billund. Niz drugih atrakcija kao što su zoološki vrt Givskud i Kongernes Jelling – dom vikinških kraljeva se mogu naći u tom području.

Sa svojim dinamičnim kulturnim, političkim, medijskim i naučnim životom, Berlin je jedna od najpopularnijih destinacija među turistima. Grad je poznat po svojim festivalima, raznolikoj arhitekturi, noćnom životu i savremenoj umetnosti, pružajući veliki izbor kulturnih programa.

Oko jedne trećine gradske površine sastoji se od parkova, vrtova i jezera, što ga čini savršenim izborom za putnike koji žele vidjeti turističke znamenitosti, a u isto vrijeme biti okruženi prirodom. Grad je i poslovni centar za high-tech industriju, inženjering, farmaceutske i elektronske kompanije koje ga čine idealnom destinacijom za poslovne putnike, navode iz Wizz Aira.

(Mondo.ba)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender