09. 05. 2021.
Banja Luka Art Festival 2016

Banja Luka Art Festival 2016

Banja Luka Art Festival 2016

Udruženje nezavisnih stvaralaca i aktivista „Geto“ vam predstavlja peti po redu regionalni BL ART Festival (Banja Luka Art Festival 2016), koji će se ovog puta realizovati u periodu od 05. do 10. septembra 2016. godine. Trajanje ovogodišnjeg izdanja festivala nezavisne umjetničke scene je prošireno na pet dana, za razliku od prethodnih trodnevnih izdanja, a sam program će obuhvatiti mnoštvo različitih segmenata. Još jedan novitet za ovogodišnji BL ART Festival je da će se isti realizovati na različitim lokacijama u gradu Banja Luka, pored standardnog programa u Društveno Kulturnom Centru Incel.

U sklopu izložbenog segmenta programa, posjetiteljima festivala će se predstaviti vizuelni umjetnik Vanja Vikalo koji stvara pod sinonimom Linnch, a njegova samostalna izložba će biti postavljena u Art Klubu Prostor od 05. septembra.

U saradnji sa studentima Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, izvešće se predstava „Bure baruta“ u krugu DKC Incela, a u pitanju je predstava koja je nastala po tekstu Dejana Dukovskog i koja je rezultat kolektivnog rada klase profesora Željka Mitrovića. „Bure baruta“ je nagrađena prvom nagradom na ovogodišnjem beogradskom festivalu FIST.

U sklopu filmskog segmenta programa, u četvrtak, 08. septembra u DKC Incelu, dogodiće se i premijerno prikazivanje dokumentarnog filma „Girlpower“ češke graffiti umjetnice Sany. „Girlpower“ je dokumentarni film koji je Sany snimila putujući sedam godina po evropskim i svjetskim metropolama, prateći žene na ilegalnoj graffiti sceni i njihovu emancipaciju.

Od 09. septembra i u sklopu DKC Incela, dnevni program festivala će uključivati i street art i graffiti umjetnike, radionice i kreativni buvljak. Ove godine, vizuelni identitet festivala i logo potpisuje mlada tattoo umjetnica, ilustratorica i grafička dizajnerica Maja Kiuk koja djeluje pod sinonimom d0xi.

Muzički program festivala će trajati tri dana, od 08. do 10. septembra, u glavnom prostoru DKC Incela.
U sklopu istog vam predstavjamo raspored izvođača:

ČETVRTAK – 08/09 PETAK – 09/09 SUBOTA – 10/09
Repetitor (Beograd)
Stonebride (Zagreb)
Nina Hudej/Nina Belle [Warrego Valles] (Ljubljana)
Psychos – ženski DJ duo (Banja Luka)
Ti (Beograd)
VVhile (Beograd)
Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender