09. 05. 2021.
London: Hitna evakucija u centru grada

London: Hitna evakucija u centru grada

London: Hitna evakucija u centru grada

U Londonu je u toku evakuacija centralnog gradskog parka zbog sumnjivog paketa, javljaju britanski mediji. I u Briselu bila drama, ali zbog sumnjivo obučenog muškarca.

U Londonu je u toku evakuacija u Kensington gardens parku, prenosi Dejli star. Stotine ljudi bile su u parku i uživale u lepom i sunčanom vremenu u trenutku kada je izbila panika. Incident je prijavljen u neposrednoj blizini Kensington palate – u kom žive vojvoda i vojvotkinja od Kembridža.

Britanski Independent, sa druge strane izveštava o drami koja se odvijala u Briselu, gde je veliki broj policajaca uspeo da pod kontrolu stavi mušakrca koji nosi “dugački mantil iz kog vire žice”.

Fotografije sa lica mesta prikazivali su policajce koji drže upereno oružje u čoveka koji kleči sa rukama podignutim uvis.

Policija je rekla je osumnjičeni “pod kontrolom”, ali nije uhapšen.

Ispostavilo se da je uzbuna bila lažna, a “terorista” običan student koji se neobično obukao.

Portparol policije kaže da je policijji bilo sumnjivo zašto čoveko nosi mantil po vrelom danu i da su zbog toga stručnjnaci za eksplozive proverilii sumnjivca.

Ovaj incident se dogodio dan uoči proslave Dana državnosti Belgije, pri čemu je bezbednost povećana zbog predstojeće svečanosti.

Veliko područje oko trga Mone je okružila policija, a okolne prodavnice su evakuisane.

(Mondo/agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender