09. 05. 2021.
Naloženo uništavanje nesigurnih igračaka

Naloženo uništavanje nesigurnih igračaka

Naloženo uništavanje nesigurnih igračaka

Agencija za nadzor nad tržištem BiH saopštila je da je naloženo povlačenje s tržišta i uništavanje nesigurne igračke – dječije lutke “Bela bestia” /Bella bestia/, porijeklom iz Kine, zbog hemijskog rizika.

Potrošačima koji su kupili ovaj proizvod, o čijem proizvođaču podaci nisu dostupni, a čiji je uvoznik “Vemig” iz LJubuškog, preporučuje se da ga prestanu koristiti.

Među nesigurnim proizvodima, objavljenim na internet stranici Agencije, nalazi se i sedam vrsta prenosnih dječijih svjetiljki nepoznatog tipa, koje predstavljaju rizik od požara i strujnog udara.

Nadležna inspekcija je naložila mjeru povlačenja ovih proizvoda sa tržišta i obavještavanja potrošača o rizicima i načinu povrata opasnih proizvoda, dok se potrošačima koji posjeduju ovaj proizvod preporučuje da ga prestanu koristiti i da ga vrate uvozniku ili u trgovinu maloprodaje gdje je kupljen.

Na listi je i dječiji bicikl “TYO 14” – zemlja porijekla Kina, koji ne ispunjava bezbjednosne zahtjeve i predstavlja rizik od povrede.

Spisak proizvoda koji ne ispunjavaju propisane bezbjednosne zahtjeve, zbog čega spadaju u nesigurne proizvode pronađene na tržištu BiH, objavljen je na internet stranici Agencije za nadzor na tržištem BiH – www.annt.gov.ba.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender