05. 05. 2021.
Novi dvobojni Toyota Aygo x-cite

Novi dvobojni Toyota Aygo x-cite

Novi dvobojni Toyota Aygo x-cite

Novo x-cite izdanje ima novu žutu Fizz spoljašnjost u kombinaciji sa piano black umetkom za frontalnu “X” grafiku i umetak u zadnjem braniku, dok su prednji branik i retrovizori finiširani Bold Black bojom. Od samog predstavljanja, Aygo je ostavio trag u A segmentu – svojim upečatljivim izgledom i pametnim opcijama za prilagođavanje, koje omogućavaju korisnicima da prilagode svoje automobile svom ličnom ukusu.

Više od 10 dijelova na vozilu može se lako zamijeniti alternativnim bojama i opremom, u ograničenom vremenskom periodu, pa čak i nakon nekoliko godina vlasništva. Od njegovog legendarnog frontalnog ‘X’ dizajna, do širokog opsega opcija za prilagođavanje, sva dizajnerska i inženjering rješenja za novi Aygo su specijalno napravljena zapravo za zabavu. Linija za prilagođavanje se sastoji od 3 nivoa i 3 specijalna izdanja i sve se ažurira na godišnjem nivou. Sada Toyota uvodi novi Aygo x-cite, najekstrovertniju varijantu u ovoj familiji, dodajući još više stilskog talenta toj modelskoj liniji.

Novo x-cite izdanje ima novu žutu Fizz spoljašnjost u kombinaciji sa piano black umetkom za frontalnu “X” grafiku i umetak u zadnjem braniku, dok su prednji branik i retrovizori finiširani Bold Black bojom. Naplaci od lakih legura od 15″ sa dvostrukim paocima su obojeni Glossy Black bojom i dolaze sa Bold Blak obojenom centrom kapom. Novi x-cite je dostupan samo kao varijanta sa dvobojnom karoserijom, na kojoj je visoko uglačan crno obojeni krov za još karakterističniji i dinamičniji izgled. Unutra se dizajnerska tema nastavlja završnicom u žutoj Fizz boji na bočnim podupiračima sjedišta, na umecima oko otvora za ventilaciju na tabli s instrumentima, na ručici menjača i obrubima tepiha.

Instrument tabla, centralna konzola i okolina ručice mjenjača imaju Bold Black umetke, dok su ručke s unutrašnje strane vrata presvučene hromom. X – cite izdanje dolazi opremljeno multimedijalnim sistemom sa ekranom od 7 inča u boji osjetljivim na dodir kao delom standardne specifikacije, nudeći kombinaciju najnovije on-board multimedijalne tehnologije prijateljski „naklonjene“ korisniku. Monitoring sistem integrisan pozadi može da pomogne vozaču prilikom parkiranja ili manevrisanja u uskim prostorima.

On se aktivira kad god se bira hod unazad, koristeći pozadi ugrađenu kameru za prikaz slike područja iza vozila i linije za navođenje na x-touch ekranu od 7 inča. Aygo je opremljen Euro 6 standardima kompatibilnim trocilindarskim, 1,0-litarskim VVT-i benzinskim motorom. Taj pogonski agregat ima vodeću u klasi potrošnju goriva od tek 3,8 l/ 100 km i emisiju CO2 od samo 88 g/km, a može se kombinovati sa ručnim ili ‘x-shift ” automatizovanim ručnim mjenjačem. Novi Aygo x-cite je dostupan u Evropi od juna, a u mreži Toyote u Srbiji u ponudi i salonima je od druge polovine juna 2016. godine.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender