09. 05. 2021.
Trebinje: Glumica očistila staru ljetnju pozornicu, gradonačelnik ljut

Trebinje: Glumica očistila staru ljetnju pozornicu, gradonačelnik ljut

Trebinje: Glumica očistila staru ljetnju pozornicu, gradonačelnik ljut

Cijelo Trebinje bruji o svađi glumice i gradonačelnika i to zbog akcije čišćenja ljetnjeg bioskopa. Nakon što je pokrenula volontersku akciju čišćenja pozornice u Starom gradu, Marija Đajić je očekivala da će biti uključena i u obnovu bioskopa.

Kada joj je trebinjski gradonačelnik zahvalio na pomoći i dao do znanja da će projekat voditi gradska administracija, Marija mu je poručila da je u objekat već ušla i da ga neće tako lako napustiti. Ta rečenica iz takta je izbacila Slavka Vučurevića.

“Vikao je. Ja sam rekla da neću da izađem. Da hoću da me sasluša, da sam zato tu došla. On je nastavio da viče. Ja sam ga toliko vjerovatno iziritirala time što neću da napustim njegov kabinet da je on samo ustao otvorio mi vrata i počeo da grmi koliko je vikao”, rekla je Marija Đajić, audio – vizuelni umjetnik .

Glumica nije ispoštovala procedure. Bez projekta, i dokumentacije, bez ijedne ideje na papiru dala je sebi za pravo da raspolaže javnom površinom. I tu dileme nema. Sama priznaje da se već raspitivala i o cijenama  bagera i rovokopača koji bi riješili problem korova na pozornici. Zaobišla je institucije kažu u stambeno – komunalnom odjeljenju koje joj je pomoglo u čišćenju scene.

“Mi smo joj govorili da se pismeno obrati odjeljenju koje je nadležno za to međutim ona to nije uradila. Mi to sve podržavamo normalno, ali u okvirima institucija koje su zadužene za to”, rekao je Miroslav Bakoč, načelnik Odjeljenja za stambeno – komunalne poslove.

Iz svađe je proizašao katanac na ljetnjem kinu. Za grupu umjetnika koja je danas došla da podrži Mariju to je jasna poruka – gradonačelnik ne želi grad kulture. To što ne rade po pravilima i propisima za njih izgleda nije ni bitno.

“Da li to treba ovako, da stoji. Dok mi čekamo, dok čekamo nešto na papiru, dok čekamo ovo, dok čekamo ono. Cijeli život nešto čekamo”, rekao je student Miloš Lučić.

“Neću sigurno odustati od tog prostora. Sto posto. Znači neću odustati. Da li ću ja u njemu spavati, da li ću štrajkovati glađu, da li ću ga posjećivati svaki dan, pa pomaziti zidine, znači ja od tog prostora neću odustati”, rekla je Marija Đajić.

Sutra u Trebinju počinje Festival Festivala, na kojem će se igrati ozbiljne amatarske predstave iz regiona. Ova lokalna preplavila je društvene mreže i, ako je suditi po komentarima  poprimila je razmjere cirkusa.

(ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender