09. 05. 2021.
U Bečiće danas putuje 164 djece

U Bečiće danas putuje 164 djece

U Bečiće danas putuje 164 djece

Na ljetovanje u Bečiće danas će otputovati 164 djece u okviru projekta “Socijalizacija djece Republike Srpske”, koji realizuje Republički javni fond za dječiju zaštitu.U Bečiće putuje osma smjena učesnika projekta iz Doboja, Srpca, Jezera, LJubinja, Milića, Istočnog Starog Grada i Pala, saopšteno je iz Javnog fonda za dječiju zaštitu.

Planirano je da ove godine, zahvaljujući podršci Vlade Republike Srpske, projektom bude obuhvaćeno 1.800 djece, u okviru 14 smjena, od 20. maja do 21. septembra.

Iz Doboja je jutros za Bečiće otputovala grupa od 49 djece.

Direktor Centra za socijalni rad Doboj Vedran Mitrović rekao je da će djeca uzrasta do 14 godina u pratnji četiri vaspitača narednih 10 dana boraviti u Bečićima.

Predsjednik Skupštine grada Doboj Miloš Bukelović uručio je ispred lokalne uprave i prigodan džeparac.

Prethodnih godina na jadranskoj obali ljetovalo je gotovo 20.000 djece osjetljivih kategorija iz svih opština Republike Srpske, prije svega djece iz socijalno ugroženih porodica, višečlanih porodica, porodica boračkih kategorija, djece sa posebnim potrebama i hroničnim zdravstvenim smetnjama, kao i posebno nadarene djeca, talentovanih sportista.

Cilj projekta je zadovoljavanje razvojnih potreba djece, razvijanje osjećaja empatije, pripadnost vršnjačkoj grupi i afirmacija dječijih potencijala.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender