01. 12. 2020.
U septembru rasprava o BiH?

U septembru rasprava o BiH?

U septembru rasprava o BiH?

Slovačka će kao predsjedavajuća EU staviti BiH na dnevni red sjednice Savjeta EU za opšte poslove u septembru, kada bi trebalo da bude razmatrana aplikacija za članstvo u Uniji, a da li će BiH biti na dnevnom redu Savjeta zavisi od toga da li će domaće vlasti ispuniti potrebne uslove.

“Osim adaptacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, potrebno je uskladiti mehanizam koordinacije, a neophodan je i još vidljiviji napredak u sprovođenju Reformske agende”, rečeno je “Dnevnom avazu” iz kabineta ministra inostranih poslova Slovačke Miroslava Lajčaka.

Lajčak je u svojstvu predsjednika Savjeta EU na sjednici u ponedjeljak informisao šefove diplomatija zemalja članica EU o napretku koji je ostvaren u BiH na putu ka Uniji.

“Ministar Lajčak u svom kapacitetu predsjednika Savjeta EU u Briselu je informisao svoje partnere na sjednici Savjeta za opšte poslove da Slovačka, zemlja koja predsjedava Unijom, ima namjeru pokrenuti raspravu o BiH i dostaviti nekoliko zaključaka o BiH na idućoj ministarskoj sjednici Savjeta za opšte poslove”, rekao je portparol Ministarstva spoljnih poslova Slovačke Igor Skoček.

(glassrpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender