09. 05. 2021.
Demofest: Otvoren Rok muzej i izložba fotografija

Demofest: Otvoren Rok muzej i izložba fotografija

Demofest: Otvoren Rok muzej i izložba fotografija

Deveti festival demo-bendova, Nektar Demofest počinje večeras u Banjaluci prvim nastupima neafirmisanih muzičara na bini na tvrđavi Kastel.  Danas su u okviru Demofesta otvorene odvije izložbe „Rok muzej“ i „Total Experience“.

”Kapije se otvaraju u 20 časova, ulaz je besplatan do 21:30 a kasnije se plaća 5 KM, jer na taj način pokušavamo da motivišemo publiku da program prati od samog početka i tako podrži mlade takmičarske sastave.”, kaže Brankica Raković, PR menadžer festivala.

DF IZLOZBA 1

Glavni program festivala održavaće se na tvrđavi Kastel, u prostoru dječijeg igrališta, gdje je održan i osmi Demofest. Na festivalu nastupaju 33 takmičarska benda i 10 u okviru revijalnog programa.

“Brojni kulturni događaji se gase u Banjaluci. To na nas stavlja još veći teret, jer smo sad u obavezi da uspijemo” rekla je Brankica Janković, direktorica Demofesta i dodala da bi se Demofest proširio i dopustio bendovima van regiona da nastupaju, ali trenutno u gradu ne postoje kapaciteti za to.

U revijalnom dijelu nastupaju Mando Diao, kultni britanski rok bend The Sisters of Mercy, kao i njihovi sunarodnici Dub Pistols, zatim Kolja i Grobovlasnici, Bombaj štampa, Hladno pivo, kao i nekadašnji pobjednici ovog festivala, sastav ZAA, te prošlogodišnji pobjednici Nord, Rezerve i S.K.A.

U okviru dnevnog programa biće prikazana tri dokumentarna filma („Jadranka“, „Sloboda ili ništa“ i „Vlada“), održana trodnevna radionica udaraljki te dvočasovna radionica „Gdje svirati u regionu?“, dok će biti organizovana i promocija debitantskog albuma grupe Nord, pobjednika Demofesta 08.

DF IZLOZBA 3

Generalni sponzor devetog Demofesta je Nektar pivo, prijatelj festivala je i ove godine kompanija m:tel, dok je zvanični telefon festivala Huawei P9, kreiran u saradnji sa kompanijom Leica.

Festival se završava u nedjelju, 23. jula kada će biti proglašeni pobjednici.

df

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender