16. 05. 2021.
Ruski atletičari ne idu u Rio!

Ruski atletičari ne idu u Rio!

Ruski atletičari ne idu u Rio!

Sud za sportsku arbitražu u Lozani odbio je žalbu Atletskog saveza Rusije i suspendovao sve ruske atletičare sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

Kako se navodi, CAS je tako podržao odluku Svjetske atletske federacije (IAAF) da zbog sistemskog dopinga sportista, za koji se spekuliše da je i sama država imala udela, zabrani da se 68 atletičara Rusije akmiči u Riju.

Uporedo s ovim slučaj, čeka se i odluka Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) u vezi sa ostalim sportistima koji su izborili normu za Igre, a da nisu imali problema sa korišćenjem nedozvoljenih supstanci.

“Bord CAS potvrdio je da su ruski atletičari suspendovani sa predstojećih Olimpijskih igara u Riju, ali se istovremeno izrečena suspenzija ne odnosi na ostatak tima Rusije”, rekao je jedan od članova komisije Suda za sportsku arbitražu.

S druge strane, Lord Koe, predsednik IAAF, istakao je da je zadovoljan time što je CAS podržao odluku njegovog tijela, ali je naglasio da “nije ušao u sport kako bi sprječavao sportiste da se takmiče”.

“Ovo nije dan za trijumfalne izjave. Nisam ušao u svijet sporta da bi sprječavao sportiste da se takmiče. Posle Rija, IAAF će nastaviti da sarađuje sa Rusijom – kako bi stvorio bezbjedno okruženje za sve sportiste u njihovoj federacije, u cilju da ona povrati pravo na takmičenje i međunarodno priznanje”, kaže Koe.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender