10. 07. 2020.
Lane Gutović: Šojić ipak neće na izbore

Lane Gutović: Šojić ipak neće na izbore

Lane Gutović: Šojić ipak neće na izbore

Početkom nedJelje regionom se proširila vIJest da će Srećko Šojić biti kandidat za predsJednika Srbije na slJedećim izborima.

Poslije četiri dijela filma Tesna koža i nekoliko sezona serije Bijela lađa, mnogi su glumca Laneta Gutovića počeli da poistovjećuju sa likom Srećka Šojića. U seriji, Šojić je predsjednik Stranke zdravog razuma, koji se mutnim radnjama, lažima i prevarama domogao novca i važnih poslova. U stvarnom životu, mnogi građani neke političare poistovjećuju sa Šojićem.

Pošto je Ljubiša Preletačević Beli ušao u lokalnu vlast u Mladenovcu, nije nevjerovatno zvučalo ni da se Srećko Šojić kandiduje za predsjednika Srbije. Međutim, Gutović to demantuje za N1, dodavši da je u pitanju izmišljotina.

“Nekoliko puta su se na političkoj sceni političari upoređivali sa likom koji sam tumačio. Mislim da je za to nekada bilo osnova. Kako je vrijeme odmicalo i politika približavala komediji, sve je manje bilo onih koji su mogli sebe da izuzmu od ovog upoređenja”, rekao je Gutović za N1.

Kaže da se “karikaturalni tipovi koji nas vode umnožavaju”, a da je broj budala u Srbiji porastao.

“Postaje jasno da je broj budala porastao. Pa koliko je tih budala koji trpe da ih ovakve karikature vode?”, pita Gutović.

Gutović je komentarisao ni navode da bi Srećko Šojić imao više glasova od aktuelnog predsjednika Srbije – Tomislava Nikolića, ako ništa zbog svojih “mekih č i ć”.

“Matematika daje odgovor na to pitanje: Dok govori političar u publici se jave ‘urlatori’ koji su kao bajagi oduševljeni govorom. Ti vidiš te tipove i svrstaš ih u barabe i budale. To je greška! Oni se deru za platu… za pare. Znači nisu budale. Barabe jesu, oni ‘samo radi svoj posao’. To je tačno, ali zar i Šojić samo ne ‘radi svoj posao’? Pa i političar koji govori laži, zar i on samo ne ‘radi svoj posao’. Svi rade ‘svoj posao’ za pare, a jedina budala koja ih sluša za džabe si ti. Gdje je tvoj posao?”, kaže Gutović.

Dodaje da ako se izbroji koliko je “onih koji se deru” i tome doda broj prisutnih političara, dobije se broj Šojića.

(N1)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender