07. 10. 2022.

Dejan Savić: Jedna rečenica važnija od zlata!?

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, osvajač olimpijskog zlata, Dejan Savić iznerviran što je rečenica Andrije Prlainovića odjeknula više od zlatne medalje u Rio de Žaneiru!

Srpski vaterpolisti su vladari planete!

Osvojili su… pa, sve! Evropsko zlato, svetsko zlato, Svetsku ligu, Svetski kup, a kao šlag na tortu došla je olimpijska zlatna medalja u Rio de Žaneiru.

Po dolasku u Beograd, selektor Dejan Savić, po običaju, nije mnogo pričao. Svu slavu “predao” je igračima:

“Ovo je delo ovih momaka. Velika zahvalnost njima. Želim da se zahvalim svim ljudima koji su podržavali Savez, ali i velike čestitke svim olimpijcima koji su zastupali reprezentaciju Srbije na ovim Olimpijskim igrama. Mi smo mala zemlja, imali smo tri velika finala u kolektivnim sportovima, što nije zabeležila ni Amerika! Najbitnije je da smo konačno došli do tog zlata i Žiletove (Živko Gocić, prim. aut.) suze na postolju, utkane u tu medalju, pokazale su sve. Ne samo uspeh i radost, već i muku koja prati do krajnjeg cilja”, rekao je Savić, a potom je dodao i ovo:

“Neke stvari me nerviraju, a to je da se o jednoj rečenici, koja je iz izvučena iz konteksta , vodii više računa nego o uspehu olimpijaca! To ne treba da se događa. Pokazali smo da možemo da budemo zemlja sporta, a ne žute štampe i raznih abrova”.

Savić je aludirao na izjavu zlatnog vaterpoliste Andrije Prlainovića, koji je par trenutaka posle velikog uspeha i pobede u finalu nad Hrvatskom, skrenuo pažnju na to da bi država trebalo više da povede računa o sistemskom ulaganju u sport i da sačuva klubove koji su baza svakog sporta, posebno vaterpola, ukazujući na njihov težak finansijski položaj.

Na čestitkama i dočeku zahvalio se i kapiten tima Živko Gocić, koji je juče proslavio 34. rođendan.

“Čestitam svim našim sportistima koji su nastupili na Olimpijskim igrama, posebno ‘medaljašima’. Naš uspeh… ne znam šta bih više rekao, osim da se zahvalim svima koji su doprineli i utkali deo sebe u ovu medalju, pre svega ljudi iz Vaterpolo saveza, ceo strušni štab i naš Bucko (Dejan Savić)”.

Nakon što je bilo postavljeno pitanje o njegovom oproštaju od reprezentacije, uz njegovog kuma Slobodana Nikića, u odgovor se ubacio Dejan Savić:

“A ko to kaže da im je ovo bio oproštaj?”.

Gocić je dodao: “Evo, ne znam. Za to pitanje, obratite se selektoru”.

Boban Nikić je prethodno izjavio da mu ovo jeste bio oproštaj.

“Ovo jeste bio najteži turnir, jer nisam nikad bio olimpijski prvak, a ovo mi je bila poslednja šansa. To je meni i mom kumu Žiletu bio san od malena. Nema boljeg kraja nego osvajanja olimpijskog zlata! Ceo olimpijski tim je bio sjajan, zajedno smo disali, imali smo odličnu atmosferu, na kraju imamo i tih osam osvojenih medalja”, rekao je Nikić, koji je uz Filipa Filipovića izabran u idealni tim Olimpijskih igara.

(mondo.rs)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender