07. 10. 2022.

Vođa tima BiH na Paraolimpijskim igrama Igor Ignjatović: Problem struja i voda, a hrana odlična

Svečanim otvaranjem večeras će u Rio de Žaneiru početi 15. paraolimpijske igre na kojim će učestvovati više od 4.350 sportista iz 176 zemalja svijeta.

Delegacija BiH broji 24 člana, od kojih su 14 sportisti – 12 odbojkaši, te atletičari Dženita Kliso i Dževad Pandžić. Potpredsjedniku Paraolimpijskog komiteta BiH, inače košarkašu KKI Vrbas iz Banjaluke Igoru Ignjatoviću ukazana je čast, ali i obaveza da bude na čelu tima BiH. Za “Glas Srpske” je prenio prve utiske iz Olimpijskog sela.

– Smješteni smo u apartmane koje su koristili i sportisti na Olimpijskim igrama, ali su prilagođeni za invalidna lica. Kada smo dolazili zaista smo bili oduševljeni, selo izgleda impozantno. Ali, kada smo ušli uvjerili smo se da nije baš sve tako savršeno. Često nestaju struja i voda, ali ljubazni domaćini pokušavaju da u što kraćem roku otklone kvarove – rekao je Ignjatović.

Za razliku od problema sa strujom i vodom, hrana je mnogo bolja.

– Uvjerili smo se u sposobnosti kuvara iz svih krajeva svijeta koji prave raznoliku hranu, tako da mnogi mogu pronaći i tradicionalna jela iz svoje zemlje. Restoran je ogroman i prilagođen sportistima sa invaliditetom, a na usluzi su nam i nutricionisti – rekao je Ignjatović.

Iako je zahvaljujući sportu kojim se bavi mnogo proputovao i upoznao različite kulture, Paraolimpijske igre su svijet u malom.

– Zaista je čast biti dio ovakvog događaja. Već pri ulasku u selo mogle su se primijetiti različitosti. Ipak, svi su došli sa jednim ciljem, da se predstave u najljepšem svjetlu i pokušaju doći do medalje, ali i da upoznaju nove ljude i običaje – istakao je Ignjatović.

Što se tiče reprezentacije BiH, najviše se očekuje od odbojkaša, koji brane zlato osvojeno u Londonu.

– Počeli su sa treninzima, a prvu utakmicu odigraće u nedjelju rano ujutru po našem vremenu protiv Ukrajine. Mislim da su spremni za velika djela i još jedno zlato – zaključio je Ignjatović.

Obezbjeđenje
Pored velikog broja volontera i radnika obezbjeđenja, o bezbjednosti se brinu i vojnici.

– Domaćini ništa nisu prepustili slučaju, tako da često možete vidjeti vojnike sa dugim cijevima – rekao je Ignjatović.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender