19. 10. 2020.
Vučić miješa karte – Nov kabinet, stara lica

Vučić miješa karte – Nov kabinet, stara lica

Vučić: Nadam se da ćemo u Beču čuti neko rješenje za migrantsku krizu

Premijer Aleksandar Vučić završava posjetu Njujorku, nakon koje putuje u Beč gdje će učestvovati na skupu o migrantima.

U Njujorku su, kaže, svi za “mir u svijetu”, ali to, dodao je, nije takmičenje za mis svijeta. “”Svi mi želimo mir u svetu, ali gde su mehanizmi, gde su rešenja? Nema ih””, rekao je premijer.

Vučić ističe da je u Srbiji trenutno između 6.000 i 7.000 ljudi.

“Dve godine čekamo rešenje za migrantsku krizu, kroz našu zemlju je gotovo milion ljudi prošlo. Čekamo sve vreme, dajte da znamo šta je konačni cilj, koji nam je zadatak, rešenje – još ga nismo dobili. Letim za Beč i nadam se da ćemo tamo nešto čuti, bar što se Evrope tiče”, rekao je Vučić.

Premijer se osvrnuo na susrete koje je u SAD imao sa najvišim zvaničnicima.

“Razgovarali smo o svim vitalnim pitanjima, problemima, situaciji u regionu, dijalogu sa Prištinom. Kada je u pitanju region, pre svega smo govorili o stanju u BiH. Razgovarali smo o reformama koje moramo da preduzmemo i vladavini prava i svemu drugom”, rekao je Vučić novinarima.

Najvažnije je, kaže, da se sačuva stabilnost ne samo u Srbiji nego i u regionu.

“SAD su spremne da ulože mnogo napora kako bi nam pomogle u očuvanju stabilnosti”, rekao je Vučić.

Premijer se ponovo osvrnuo i na prijeteću izjavu bivšeg ratnog komandanta u BiH Sefera Halilovića, koji je zaprijetio nestankom Republike Srpske ako referendum o Danu Republike u RS bude sproveden.

Vučić je ponovio da su mu mnogi sagovornici iz svijeta, ali i predstavnici medija iz zemlje, rekli da je Halilović nevažan.

“Bila je nametnuta formula iz pojedinih ambasada i centara političke moći da je Halilović nevažan. Ja sam pitao zašto niko ne reaguje? I bolje da nije bilo reakcije od one kakva je bila. Znači da smo bili u pravu i da nije to neko sam za sebe mislio, već da ima mnogo onih koji tako misle”, rekao je premijer.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender