29. 10. 2020.
Garnet otišao u legendu

Garnet otišao u legendu

Garnet otišao u legendu

Emotivno NBA ljeto postalo je još teže za sve one koje obožavaju košarku – poslIJe Kobija Brajanta i Tima Dankana, Kevin Garnet saopštio je da se povlači.

Poslije 21 sezone u najjačoj ligi svijeta, jedan od najboljih igrača u istoriji NBA odlučio je da se oprosti od aktivnog igranja košarke.

KG če ostati upamćen kao jedan od najboljih defanzivaca u istoriji lige, ali uopšteno i kao jedan od njenih najznačajnijih, najupečatljivijih i najboljih članova u novijoj istoriji.

Prije svega, samo sam zahvalan. Čak ne mogu ni da pronađem način da sve stavim u reči. Zahvalan sam svima, na njihovoj ljubavi. Nisam ni pomišljao da me ljudi ovoliko vole. Opet, da tako nešto bude realnost – to je prosto nešto posebno, čovječe. Čovječe“, napisao je četrdesetogodišnji Garnet na Instagramu uz emotivni video.

Njegov dolazak u ligu, odnosno stav na parketu od prvog minuta, pomogao je kasnijim generacijama da lakše stasaju i pronađu svoje mjesto u eliti, a da su imali sličan put kao on, prije svih Kobiju Brajantu, Lebronu Džejmsu i Trejsiju Mekgrejdiju. A, njegova zaostavština i danas ‘živi’…

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender