21. 10. 2020.
Karan: Odluka CIK-a ne odgovara stvarnoj odluci, tražimo stenogram

Karan: Odluka CIK-a ne odgovara stvarnoj odluci, tražimo stenogram

Karan: Sve je spremno za održavanje referenduma

Predsjednik Republičke komisije za sprovođenje referenduma u RS Siniša Karan kaže da je sve spremno za izjašnjavanje građana da li žele da se i ubuduće 9. januar obilježava kao Dan RS.

On je podsjetio da je u Republici Srpskoj u toku “referendumska tišina”. “Mogu konstatovati da je sve spremno, sve do posljednjih tehničkih detalja”, rekao je Karan Tanjugu. Karan je kazao da pravo glasa ima 1.219.399 građana i oni će se izjašnjavati na 1.886 glasačkih mjesta u RS, Brčko distriktu i inostranstvu.

Glasačka mjesta će, prema njegovim riječima, biti otvorena u sedam, a zatvorena u 19 sati. On je istakao da će se izlaznost saopštavati na svaka dva sata počev od devet sati. Na pet biračkih mjesta državljani RS, koji budu zatečeni u Srbiji u nedjelju, moći će da se izjasne u Beogradu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Subotici i Pančevu.

Inače, državljani RS moći će, osim u Srbiji, da se izjašnjavaju i u Austriji, Belgiji, Rusiji, Njemačkoj, Švajcarskoj. Prvi preliminarni rezultati se, kaže Karan, mogu očekivati tokom noći.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender