28. 10. 2020.
Pucnjava u supermarketu u Parizu

Pucnjava u supermarketu u Parizu

Pucnjava u supermarketu u Parizu

Nepoznati muškarac pucao je danas ispred supermarketa u mjestu Por-Marli u departmanu Ivlin u pariskom regionu, teško ranivši dvije osobe, nakon čega je pobjegao i zatvorio se u stanu, a u toku je policijska operacija, javljaju francuski mediji.

Tužilaštvo je saopštilo da je riječ o “prestupu privatnog karaktera”. Rojters javlja, pozivajući se na saopštenje portparolke tužilaštva, da ovaj napad “u principu nema veze sa terorizmom”.

Muškarac je automobilom stigao do supermarketa, a onda je otvorio vatru na kasirku (57) i njenog kolegu (73), koji su u tom trenutku bili na pauzi.

Njih dvoje su, sa teškim povredama, prebačeni u bolnicu. List “Parizjen” je objavio da je napadač, penzioner koji u tom mjestu, zapadno od Pariza, živi godinu dana, poslije pucnjave pobjegao i zabarikadirao se u svom stanu, a u njegovom automobilu je pronađena puška.

AFP javlja da je riječ o muškarcu u 60-im godinama, a francuska iTele navodi da je napadač 70-godišnji muškarac, Izvor blizak istrazi rekao je da je osumnjičeni napadač poznat policiji zbog nasilničkog ponašanja.

Do pucnjave je došlo oko 12.30 sati, nakon čega su intervenisale specijalne policijske snage u potrazi za napadačem, koji je redovni kupac u supermarketu, naveli su policijski izvori.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender