22. 10. 2020.
SIPA uhapsila osumnjičenog za terorizam

SIPA uhapsila osumnjičenog za terorizam

SIPA u akciji protiv narko-mafije

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) BiH uhapsili su jutros tri lica na području Novog Grada u okviru akcije protiv narko-mafije, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Trojica uhapšenih osumnjičeni su za organizovani kriminal i neovlašteni promet opojnim drogama na međunarodnom nivou, a među njima je i jedan od nosilaca organizovanog narko-kriminala na području BiH.

Po nalogu Tužilaštva BiH uhapšeni su Jasmin Selimović i Anđelko Novaković, obojica nastanjeni u Novom Gradu, te Ganija Kurti, državljanin Crne Gore koji se nalazi pod nadzorom Službe za poslove sa strancima.

Uporedo sa hapšenjima, na području Novog Grada izvršen je pretres objekata i vozila koja koriste osumnjičeni.

Tužilaštvo BiH je u saradnji sa Sipom i partnerskim agencijama iz Crne Gore provelo detaljnu i temeljnu istragu tokom koje su prikupljeni dokazi da su navedeni osumnjičeni učesnici međunarodnog krijumčarenja velikih količina droge “marihuana” i “skank” sa područja Crne Gore u BiH, koja je dalje distribuisana na ilegalnom narko-tržištu u sjeverozapadnom dijelu BiH.

Istragom je utvrđeno da je osumnjičeni Ganija Kurti, koji se nalazio na izdržavanju kazne u KPZ Zenica, iz zatvora putem kontakata u Crnoj Gori i BiH, koordinisao krijumčarenje opojne droge u BiH.

Riječ je o licu koje je ranije protjerano iz BiH, te je koristeći krivotvorene dokumente ponovo ilegalno ušao u BiH, gdje je uhapšen.

Dosadašnjom istragom utvrđeno je da su osumnjičeni u više navrata krijumčarili količine od više kilograma droge, a osumnjičeni Selimagić često je, radi nadgledanja droge i njenog transporta, boravio u Crnoj Gori.

Iz Tužilaštva navode da je ovom akcijom zadat odlučan udarac strukturama narko-kriminala koje djeluju u sjeverozapadnom dijelu BiH, a čiji su konzumenti opojnih droga uglavnom mlade osobe iz Novog Grada i okolnih mjesta.

Nakon izvršenih pretresa, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužiocu, koji će nakon ispitivanja osumnjičenih donijeti odluku o daljim aktivnostima.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender