29. 10. 2020.
Referendum: Na 71 odsto glasačkih mjesta, 99,79 odsto zaokružilo “da”

Referendum: Na 71 odsto glasačkih mjesta, 99,79 odsto zaokružilo “da”

Vidaković: Opozicija otvoreno radila protiv referenduma

Potpredsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Marko Vidaković rekao je Srni da su opozicione stranke, koje se deklarišu kao Srpske, otvoreno radile protiv referenduma o Danu Republike.

Vidaković je istakao da su te stranke, koje su glasale za referendum u Narodnoj skupštini, pozivale svoje članstvo i simpatizere na bojkot referenduma o 9. januaru.

“To dokazuje i najniža izlaznost i najveće opstrukcije referenduma upravo u opštinama u kojim je takozvana opozicija na vlasti”, navodi Vidaković.

On je rekao da predstavnici takozvanog Saveza za promjene sada pričaju o niskoj izlaznosti na referendumu, pokušavajući da skinu odgovornost i da se opravdaju građanima za sve izdajničke i kukavičke poteze koje otvoreno povlače otkad su u vlasti na nivou BiH.

Vidaković je dodao da je referendum uslijedio kao reakcija na još jedan u nizu dobro osmišljenih koraka u provođenju projekta bošnjačke političke i intelektualne elite usmjeren protiv Srpske.

“Referendum je za Srbe i Srpsku nacionalno pitanje od najviše važnosti i prioritet, nešto što bi trebalo da bude iznad svih ostalih političkih, ekonomskih i drugih interesa”, ocijenio je Vidaković.

On je rekao da poslije 25. septembra ništa neće biti isto.

“Srpska ide dalje znajući na koga može da računa. Referendum je održan, referendum je uspio i na njemu je glasalo 670.000 ljudi! Na referendumu je pobijedio narod i volja naroda, a taj glas naroda mora da se sluša”, poručio je Vidaković.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender