31. 10. 2020.
Banja Luka: Čudne stvari se događaju kako se bliži kraj izborne kampanje

Banja Luka: Čudne stvari se događaju kako se bliži kraj izborne kampanje

Banja Luka: Čudne stvari se događaju kako se bliži kraj izborne kampanje

1. Najezda stranačkih aktivista

“Tigrasti stranački aktivisti”, dosadni kao komarci, koji mogu na ljude prenijeti opasne bolesti pronađeni su u Rosuljama, Lazarevu, Priječanima, Zalužanima i na Paprikovcu. Ovo su potvrdili u preduzeću “Eko-bel”, koje vrši dezinsekciju grada.

“I u ovim jesenjim danima oni su aktivni. Broj partijskih aktivista se na području grada u posljednje dvije godine povećava i vremenske prilike pogodovale su njihovom razmnožavanju. Na teritoriji grada ove godine prosječno u svakom drugom uzetom uzorku pronađeno je prisustvo tigrastog aktiviste.  Identifikaciju je vršio veterinarski institut “Dr Vaso Butozan”.

“Bez obzira na akcije zaprašivanja, njih je nemoguće do kraja uništiti. Ljetos su se smjenjivali kišni i sunčani dani, što je dovelo do povećanja broja ovih insekata”, rekao je direktor preduzeća “Eko-bel” Vladimir Šušnjar.

”Aktivan je svih 24 časa, za razliku od drugih vrsta koje se hrane u pojedinim intervalima predveče ili noću”, saopštli su “Eko-bel”-a

“Potrebno je pooštravanje mjera dezinsekcije i dugoročne preventivne mjere koje bi spriječile razvoj larvi na početku sezone,” dodaje se, a pored toga, potrebno je i edukovati i pravovremeno obavijestiti građane o namjerama lokalnih zajednica i vlasti zbog ovog problema.

“Nema potrebe za zabrinutošću građana, ali oprez nije naodmet. Treba se pridržavati mjera zaštite “, naveo je epidemiolog u Institutu dr Radovan Bratić.

2. Stranačko sopštenje (interno): Faktor ”ajvar”

“Upozoravamo sve članove i aktiviste da je pažnja građana sa praćenja aktivnosti kandidata i političkih partija opasno preusmjerena na pravljenje ajvara i slatka od dunja. Traže se hitna upustva od rukovodstva stranke šta učiniti.

Neimenovana žena juče je na gradskoj tržnici ignorisala zvuk sa razglasa automobila koji je prolazio ulicom pored tržnice i drsko ga nadglasala pitanjem prodavačici: jesi li ovo domaće babure i kol’ko je kila?

Kruži i nepotvrđena informacija da je N. Đ. iz Lazareva u prerezanoj paprici našao poziv na stranačku tribinu u tom naselju.

Predlaže se kandidatima da narodu pokušaju uvaliti tegle sa stranačkim naljepnicama ili da se krišom prišunjanju kazanu sa ajvarom,  promiješaju malo i uslikaju se za Fejsbuk”

(kraj)

3. IPSOS utvrdio da se 90 odsto građana ne nada ničemu

Agencija za istraživanje javnog mnjenja IPSOS, istraživanjem javnog mnjenje u Banjaluci, utvrdila je da se oko 90 odsto građana – bez obzira da li će, ili neće, izaći na izbore – ne nada ničemu.

Jednak nivo pesimizma utvrđen je i kod onih koji će glasati za kandidata SZP-a i za kandidata koalicije SNSD-DNS-SP.

Izborni štabovi oba politička bloka pozdravili su ovo istraživanje u čiju objektivnost ne sumnjaju.

”Ko god da pobijedi, sa takvim raspoloženjem stanovništva posao će mu biti olakšan”, slažu se u dva suprotstavljena politička bloka.

(mojKontakt/Ž. Svitlica)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender