22. 10. 2020.
Rusija: Otkriven virus za špijunažu u računarima državnih institucija

Rusija: Otkriven virus za špijunažu u računarima državnih institucija

Moskva objavila cijeli tekst rusko-američkog sporazuma o Siriji

Moskva je danas objavila čitav tekst rusko-američkog sporazuma o Siriji koji su 9. septembra postigli šefovi diplomatije SAD Džon Keri i Rusije Sergej Lavrov izrazivši nadu da će SAD ispuniti obećanje i napraviti distinkciju između umjerene i ekstremističke opozicije.

“Nakon informativnog ’curenja‘ u zapadnim medijima, Stejt department je prije neki dan na svom sajtu objavio dio dokumenata, ne dogovorivši se sa nama o datumu objavljivanja. Mi sada objavljujemo tekst dogovora na ruskom jeziku“, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Rusija se nada da će SAD ipak ispuniti svoje obaveze i napraviti podjelu na umjerenu opoziciju i na teroriste u Siriji, navodi se u komentaru Ministarstva, prenosi Sputnjik. “Očekujemo da će SAD napokon ispuniti staro obećanje o podjeli, jer mnoge formacije militanata koje Vašington naziva ’umjerenim‘ se bore zajedno sa Nusra frontom i čak su se spojile sa tom organizacijom,” dodaje Moskva.

Koketiranje sa teroristima i popustljivost nikad nisu donijeli dobro, ističe rusko Ministastvo. “Rusija i SAD ostavljaju za sebe pravo da izadu iz dogovora o Siriji, ako budu smatrali da se dogovor ne ispunjava“, navodi se u saopštenju. Sporazum postignut 9. septembra uključuje prekid vatre i koordinaciju operacija izmedu ruske i američke vojske.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender