27. 10. 2020.
OHR: Nema potrebe za bonskim ovlašćenjima u slučaju referenduma

OHR: Nema potrebe za bonskim ovlašćenjima u slučaju referenduma

OHR bez komentara na Izetbegovićevu retoriku

OHR nije želio komentarisati izjavu predsjedavajućeg Presjedništva BiH Bakira Izetbegovića da će predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik imati istu sudbinu kao Sadam Husein, Muamer Gadafi i Slobodan Milošević, uz obrazloženje da ne želi tako postati dio predizborne kampanje.

“OHR neće na dnevnoj osnovi komentarisati izjave političara i tako postati dio predizborne kampanje. OHR poziva sve političare da se fokusiraju na stvari koje su značajne za građane i da odustanu od retorike koja je negativna i koja izaziva podjele”, rečeno je Srni iz OHR-a.

Sličan komentar Srna je dobila i u Ambasadi SAD u BiH, iz koje je poručeno da će lokalni izbori biti održani krajem sedmice, te da podstiču političke lidere u cijeloj zemlji da ostave po strani retoriku podjela.

“Podstičemo političke lidere u cijeloj zemlji da ostave po strani retoriku podjela i da se fokusiraju na pitanja koja su od važnosti glasačima – kao što su prijeko potrebne društvene, političke i ekonomske reforme koje će poboljšati živote građana”, rečeno je iz Kancelarije za odnose s javnošću Ambasade SAD.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je da referendum o Danu Republike Srpske predstavlja inat politiku predsjednika Srpske Milorada Dodika, kome predviđa, kako je rekao, sudbinu Sadama Huseina, Moamera Gadafija i Slobodana Miloševića.

(RTRS)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender