27. 10. 2020.
Srbija dočekala paraolimpijce (VIDEO)

Srbija dočekala paraolimpijce (VIDEO)

Srbija dočekala paraolimpijce (VIDEO)

Više od 1.000 ljudi dočekalo je u Beogradu osvajače medalja za Srbiju na Paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

“Hvala vam što ste došli da uveličate sve ono što smo mi uradili u Riju. Sve ovo ne bi bilo moguće bez vas, ali i bez nas. Nadamo se da smo vas obradovali i ispunili vaša očekivanja. Ovde je veća trema nego na mečevima i hvala i za to”, rekla je stonoteniserka i osvajačica dvIJe medalje, zlata i srebra, Borislava Perić-Ranković.

Na platou ispred Starog dvora u Beogradu pojavio se ČITAV tim Srbije koje je učestvovao na Paraolimpijskim igrama u Riju.

Srbija je na Paraolimpijskim igrama u Riju osvojila devet medalja – strIJelac Laslo Šuranji osvojio je zlatnu i bronzanu medalju, stonoteniserke Borislava Perić-Ranković zlatno odličje u pojednačnoj konkurenciji, dok je u dublu s Nadom Matić, koja se i u singlu okitila s bronzanim odličjem, osvojila srebro.

Stonoteniser Mitar Palikuća osvojio je bronzanu medalju, atletičar Nemanja Dimitrijević bronzu u bacanju koplja, a Željko Dimitrijević i Miloš Mitić zlato i srebro u bacanju čunja.

“Ono što su generacije paraolimpijaca sanjali sada je to postalo java. Hvala vam na dočeku i što ste došli u ovom broju”, rekao je Dimitrijević.

Okupljeni navijači nosili su zastave Srbije, a u nebo su puštali i balone.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender